Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η χειμερινή περίοδος βρίσκεται προ των πυλών και η συνύπαρξη του κορωνοϊού και της εποχικής γρίπης αυξάνει τους κινδύνους συλλοίμωξης και για το λόγο αυτό, περισσότεροι από δώδεκα χιλιάδες πολίτες έχουν λάβει το αντιγριπικό εμβόλιο.


«Έχουμε παραλάβει όλες τις αναμενόμενες ποσότητες οι οποίες θεωρούμε ότι για φέτος είναι υπεραρκετές. Έχουμε οργανωθεί και είμαστε έτοιμοι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο μιας πιθανής έξαρσης», σημείωσε η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου. 


Τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν μόνο τέσσερα περιστατικά της εποχικής γρίπης ενώ τον Οκτώβριο δεν υπάρχει οποιοδήποτε καταγεγραμμένο περιστατικό. Εντούτοις οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να λάβουν το εμβόλιο καθώς δεν γνωρίζουν την εξέλιξη που θα έχει η εποχική γρίπη.


Θετικό είναι το μήνυμα και από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου η εποχική γρίπη τώρα άρχισε να κάνει την εμφάνιση της.


«Ο κόσμος θα πρέπει να εμβολιαστεί κατά της εποχικής γρίπης,  λόγω του ότι συνυπάρχει ακόμη και η πανδημία του κορωνοϊού. Ο καθένας θα πρέπει να φροντίσει μέσω του Προσωπικού Ιατρού να πάρει το εμβόλιο για την εποχική γρίπη», επισήμανε η κ. Κωνσταντίνου. 


Κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο σύμφωνα με την κ. Κωνσταντίνου δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά εποχικής γρίπης καθώς οι πολίτες χρησιμοποιούσαν την προστατευτική μάσκα και άλλα μέτρα αυτοπροστασίας.

Με βήμα ταχύ προχωρεί στο μεταξύ και ο εμβολιασμός των πολιτών με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.


Από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και την περασμένη Τετάρτη εμβολιάστηκαν με την τέταρτη και πέμπτη δόση συνολικά 7 χιλιάδες 142 πολίτες.