Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιτηρητές στάση εργασίας Πάφος

Την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν οι επιτηρητές κατασκευαστικών έργων που εργάζονται στο Τμήμα Δημοσίων Έργων Πάφου, αφού όπως υποστηρίζουν από τους 18 εργαζόμενους μόνο οι έξι επιβλέπουν εργοτάξια. 

Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, εργαζόμενος 

Τα αιτήματα μας είναι όπως όλοι οι επιτηρητές κατασκευαστικών έργων εκτελέσουν τα καθήκοντα τους σύμφωνα με τους όρους υπηρεσίας τους. Το θέμα που δημιουργείται είναι όταν απουσιάζουμε  εμείς, είτε με άδεια, είτε με άδεια ασθενείας, δεν υπάρχουν άτομα να μας αντικαταστήσουν

Οι επιτηρητές, οι οποίοι απείχαν από τα καθήκοντα τους για δύο ώρες σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητούν ίση μεταχείριση, αφού δώδεκα από τους δεκαοκτώ επιτηρητές, αν και έχουν προαχθεί στη θέση αυτή, είτε έχουν αποσπαστεί σε άλλα κυβερνητικά Τμήματα είτε εκτελούν γραφειακά καθήκοντα, με αποτέλεσμα ο φόρτος εργασίας να επιβαρύνει μόνο τους έξι.

Παναγιώτης Μιχαήλ, εργαζόμενος

Το Συμβούλιο μας εμάς είχε γύρω στις 12-14 νύκτες, πήγαινα στις 17:30 το απόγευμα δουλειά και σχόλανα στις 07:00 το πρωί. Ζήτησα αντικατάσταση να με αλλάζει λίγες ώρες, δεν υπήρχε στα Δημόσια Έργα κάποιον να με αλλάξει

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα έχει τεθεί στον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος έχει αποστείλει επιστολή στην διεύθυνση του τμήματος με οδηγίες για επαναφορά των επιτηρητών στις θέσεις τους.

Ενώ η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων απέρριψε τις επικρίσεις των εργαζομένων και προειδοποίησε με τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον τους, στην περίπτωση που κλιμακώσουν τα μέτρα τους.