Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επεισόδια γήπεδα

Προβληματισμό και απανωτά ερωτηματικά προκαλεί το τελευταίο χρονικά περιστατικό στο ΓΣΠ, με τις φωνές που θέτουν ανοικτά θέμα ασφαλείας στα γήπεδα να πληθαίνουν.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν με το πέρας του αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ στις 02/10 ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς της Αστυνομίας, η οποία μάλιστα διεξήγε τέσσερις συσκέψεις σε διάστημα πέντε ημερών, η τελευταία μάλιστα το πρωί πριν τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Καρμιώτισσας.

Και όλα αυτά ενώ είχε ήδη εκπονηθεί σχεδιασμός για τον υψηλής επικινδυνότητας αγώνας Ανόρθωσις-Απόλλων την Δευτέρα (09/10), τα γεγονότα του Σαββάτου ήρθαν να ανατρέψουν τα όσα στα χαρτιά είχαν συμφωνηθεί.

Ενώ το αρνητικό «ποδαρικό» έγινε με τα έκτροπα στο super cup του futsal ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά δημοσιογράφος, ο οποίος μετέδιδε τον αγώνα.

Μια σειρά ερωτημάτων εγείρεται πλέον, τα οποία αναζητούν σαφείς, τεκμηριωμένες και κυρίως άμεσες απαντήσεις

1)Πως κατόρθωσε ο 34χρονος να περάσει δυο μαχαίρια εντός του σταδίου

2)Είναι ή όχι ο 34χρονος Ιρανός κάτοχος κάρτας φιλάθλου; Αν ναι, πως την εξασφάλισε χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως άδεια παραμονής στην Δημοκρατία;

3)Με ποιο καθεστώς του επετράπη η είσοδος στο στάδιο και πως ενεπλάκη στα επεισόδια που (όπως γνωρίζει ο ΑΝΤ1) εκτυλιχθήκαν σε σημείο διαφορετικό από αυτό που καθόταν ο συλληφθείς;

Σημειώνεται στο σημείο αυτό πως προ ημερών ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης ξεκαθάρισε πως αν τις επόμενες μέρες συνεχιστούν τα έκτροπα, ειδικότερα εκτός αγωνιστικών χώρων, θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα και η αστυνομία θα οδηγήσει τους υπευθύνους στη Δικαιοσύνη.

Οι προειδοποιήσεις Τορναρίτη, έχουν ως αποδέκτες σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, όχι μόνο τους χούλιγκαν, αλλά κυρίως, τους Προέδρους των Σωματείων και τους διευθυντές των σταδίων ποδοσφαίρου.

Όποιος έχει ευθύνη να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν ξαναδούμε κάτι παρόμοιο, τα μέτρα θα γίνουν δρακόντεια. Και όταν λέω θα γίνουν δρακόντεια, θα οδηγηθούμε, ίσως, και στην απαγόρευση εισόδου οπαδών στα γήπεδα