Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Μια γροθιά για τον Θανάση Νικολάου: Ζήτησαν την επιστροφή Μάτσα στις έρευνες δεκάδες πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟΣ)

Η Κύπρος όλη έγινε μια γροθιά για τον Θανάση Νικολάου. Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τη Νομική Υπηρεσία για να βροντοφωνάξουν πως στέκονται δίπλα στην οικογένεια του νεαρού εθνοφρουρού, η οποία έδωσε τεράστιο αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας που κρύβεται πίσω από τον θάνατο του.

Η απομάκρυνση του ποινικού ανακριτή, Σάββα Μάτσα, από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, ξεσήκωσε ένα νέο κύμα οργής προς το κράτος, τόσο από πλευράς της οικογένειας, όσο και από πλευράς πολιτών. Οι διαμαρτυρόμενοι λοιπόν, ζήτησαν την επιστροφή του κύριου Μάτσα στις έρευνες, ενώνοντας τη φωνή τους με την Ανδριάνα Νικολάου, τη μητέρα του αδικοχαμένου Θανάση Νικολάου. 

Δείτε βίντεο από τη διαμαρτυρία:

Ανδριάνα Νικολάου – Μητέρα Θανάση Νικολάου 

Ζητούμε άμεσα την επιστροφή και την εμπλοκή του κύριου Μάτσα στην περαιτέρω διερεύνηση, τον οποίο εμπιστευόμαστε πλήρως για να του κοινοποιούμε και εμείς τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως. Κανέναν άλλο δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε γιατί πάθαμε και μάθαμε

 

Η κυρία Ανδριάνα άφησε να εννοηθεί πως γίνεται μια νέα προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης με αφορμή το γεγονός πως το πόρισμα που της παρέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας δεν ήταν ολοκληρωμένο.

Ανδριάνα Νικολάου – Μητέρα Θανάση Νικολάου 

Δεν μας δίνουν ούτε το πόρισμα αυτούσιο, θέλουν να το αλλοιώσουν όπως αλλοίωσαν τότε την αλήθεια κάτω από τη γέφυρα και μας σέρβιραν την αυτοκτονία.

 

Οι διαμαρτυρόμενοι με πανό, πλακάτ και φωτογραφίες, τόσο της Ανδριάνας Νικολάου, όσο και του Θανάση Νικολάου, ζήτησαν απόδοση δικαιοσύνης, ενώ υποστήριξαν τη θέση της μητέρας του Θανάση Νικολάου, ότι μόνο τον Σάββα Μάτσα μπορούν να εμπιστευθούν όσον αφορά την αποκάλυψη των πραγματικών γεγονότων που «κρύβονται» πίσω από τη δολοφονία του Θανάση Νικολάου.

«Κράτος δικαίου για κλάματα», «Ως μάνες και πολίτες αυτού του κράτους που σε ταλαιπώρησε για 17 χρόνια είμαστε δίπλα σου, έστω και τώρα», «Όλη η Κύπρος για τον Θανάση», «Ζητώ και εγώ δικαιοσύνη για τον Θανάση», «Η κυρία Ανδριάνα είναι εμείς», είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν με στόχο την έμπρακτη στήριξη προς την οικογένεια που για 17 ολόκληρα χρόνια βιώνει τον δικό της γολγοθά.

Δηλώσεις διαμαρτυρόμενων

Βρισκόμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην κυρία Ανδριάνα η οποία εδώ και 17 χρόνια προσπαθεί να αποδείξει ότι ο γιος της δεν έχει αυτοκτονήσει.

 

Είμαι εδώ για να αποβάλω μέρος της ντροπής της οποίας αισθάνομαι ως πολίτης της Κύπρου.

 

Υπενθυμίζεται ότι  ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης,  δεν διόρισε εκ νέου τον κ. Μάτσα στη ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, όπως έπραξε για τον κ.Αλεξόπουλο, με την δικαιολογία ότι  δημοσίευσε σημαντικά μέρη του πορίσματος αγνοώντας τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από τη Γενική Εισαγγελία.

Να αναφέρουμε ότι, νωρίτερα σήμερα, με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ζήτησε τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλου του κόσμου, τον οποίο και κάλεσε να βρεθεί έξω από τη Νομική Υπηρεσία. Η κυρία Ανδριάνα έκανε ιδιαίτερα αναφορά στην επιστροφή του Σάββα Μάτσα στις έρευνες.

Δείτε την ανάρτηση της:

Και όλα αυτά την ώρα που στα χέρια της ανακριτικής ομάδας, η οποία κλήθηκε από τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης το πόρισμα των ποινικών ανακριτών Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου.

Οι τέσσερις ανακριτές αφού παρέλαβαν το πόρισμα, αναχώρησαν για τη Λάρνακα όπου και θα βρίσκεται η βάση τους, και έπιασαν αμέσως δουλειά.

Αφού μελετήσουν σελίδα προς σελίδα το πόρισμα, ακολούθως θα ετοιμάσουν τη λίστα με τα πρώτα πρόσωπα που θα κληθούν για ανάκριση, ενώ θα βρεθούν και σε σημεία που αναφέρονται στο πόρισμα.

Δείτε φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία (mattpress):
 

θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου
θανασης νικολαου