Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανασης νικολαου

Στα χέρια της ανακριτικής ομάδας, η οποία κλήθηκε από τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης το πόρισμα των ποινικών ανακριτών Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου.


Οι τέσσερις ανακριτές της Αστυνομίας και ο ποινικός ανακριτής Αντώνης Αλεξόπουλος βρέθηκαν χθες το πρωί στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου και συναντήθηκαν με τον Υπαρχηγό της δύναμης Δημήτρη Δημητρίου. Αφού παρέλαβαν το πόρισμα, αναχώρησαν για τη Λάρνακα όπου και θα βρίσκεται η βάση τους, και έπιασαν αμέσως δουλειά.


Αφού μελετήσουν σελίδα προς σελίδα το πόρισμα, ακολούθως θα ετοιμάσουν τη λίστα με τα πρώτα πρόσωπα που θα κληθούν για ανάκριση, ενώ θα βρεθούν και σε σημεία που αναφέρονται στο πόρισμα.

Ιατροδικαστής κατά Αστυνομικών


Και ενώ οι ανακριτές των διωκτικών αρχών έπιασαν δουλειά, με εντολή να διερευνήσουν το έγκλημα που κόστισε τη ζωή στον Θανάση Νικολάου, αλλά και τί πήγε λάθος με τη διερεύνηση πριν από δεκαεπτά χρόνια, ο ιατροδικαστής, το όνομα του οποίου αναφέρεται στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών, προχώρησε σε νέο βήμα.


Λίγες ημέρες μετά από την επιστολή που είχε απευθύνει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους παραλήπτες, ζητώντας μέτρα προστασίας από την Αστυνομία και καταγγέλλοντας ότι τον καταδίκασαν χωρίς να δικαστεί, προχώρησε σε νέα καταγγελία.


Αυτή τη φορά, και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, απηύθυνε επιστολή μέσω της δικηγόρου του, προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, και καταγγέλλει τους αστυνομικούς οι οποίοι είχαν ασχοληθεί με τη διερεύνηση της υπόθεσης, για πιθανή ολιγωρία και ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.