Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ειρηνη χαραλαμπιδου

Στην ανάγκη διασφάλισης της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης ώστε να μπορούν να ασκούν αποτελεσματικά το σημαντικό ρόλο τους όσον αφορά στη λογοδοσία των δημόσιων αξιωματούχων και την αποκάλυψη τυχόν περιπτώσεων διαφθοράς, αναφέρθηκε η Κύπρια βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Χαραλαμπίδου ηγείται αποστολής της ΚΣ ΟΑΣΕ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη για την παρακολούθηση των γενικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν αύριο στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Χαραλαμπίδου προήδρευσε συζήτησης με εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, διερευνητικοί δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της ρυθμιστικής αρχής των μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Εξάλλου η κ. Χαραλαμπίδου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Γερουσιάστρια των ΗΠΑ Jeanne Shaheen, η οποία συμμετέχει στην αποστολή της ΚΣ ΟΑΣΕ.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Αντιπρόεδρος της ΚΣ ΟΑΣΕ σημείωσε ότι συνεργάζεται με το σύνολο των παρατηρητών για την ετοιμασία ενός ισορροπημένου κειμένου συμπερασμάτων που να αντανακλά με ακρίβεια τα ευρήματά τους για την εκλογική διαδικασία.

Η κ. Shaheen τόνισε από πλευράς της την προσήλωσή της στη συνεργασία με τον ΟΑΣΕ προς το συμφέρον της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της ευρύτερης περιοχής, αναφέρεται τέλος.