Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τεπακ

ΤΕΠΑΚ και ΠΑΣΥΞΕ συμφώνησαν για τη διάθεση 162 κλινών από τέσσερα ξενοδοχεία σε φοιτητές του πανεπιστημίου.

Η συμφωνία προνοεί τη διάθεση μονόκλινων και δίκλινων δωματίων σε οικονομικά ευάλωτους φοιτητές, στους οποίους θα παραχωρούνται σε όσους έχουν πάνω από 12 μόρια.

Το ανώτατο ύψος του ενοικίου για αυτά τα δωμάτια καθορίστηκε στα 700 ευρώ μηνιαίως για τα μονόκλινα και 800 για δίκλινα, με το ΤΕΠΑΚ να αναλαμβάνει να πληρώνει τα 400 ευρώ και με ανώτατο κόστος για τους φοιτητές τα 400 ευρώ.

Πρόκειται για προσωρινό μέτρο επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές λόγω των πολύ υψηλών ενοικίων και τις έλλειψης διαθεσιμότητας στις φοιτητικές εστίες.

Γιώργος Κάρουλλας – Βουλευτής ΔΗΣΥ

Όταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου δίνει εφικτές και άμεσα υλοποιήσιμες λύσεις στο πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών στο ΤΕΠΑΚ, ο μηδενισμός δεν ωφελεί. Επιθυμούν μήπως να διαιωνίζεται το πρόβλημα όταν με την εισήγηση αυτή βρίσκουν στέγη άμεσα 500 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ

 

Χρίστος Χριστόφιας – Βουλευτής ΑΚΕΛ

Θεωρούμε ότι είναι μπαλωματική λύση, η οποία μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε κάποιους φοιτητές να διαμείνουν σε ξενοδοχεία.

 

Παύλος Μυλωνάς – Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας της Βουλής

Εκείνο που θα σπρώξουμε τα πράγματα ακόμα περισσότερα είναι στο κομμάτι των μεταφορών. Δηλαδή μετακίνηση με φθηνό εισιτήριο αλλά που να εξυπηρετεί τους φοιτητές σε συνεργασία με πανεπιστήμια. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Αναμένουμε τις απαντήσεις του ωρολογίου προγράμματος των πανεπιστημίων για να συνάδει με τις μετακινήσεις από και προς στις υπόλοιπες πόλεις

 

Ανδρέας Αποστόλου – Βουλευτής ΕΔΕΚ

Θα πρέπει τα πανεπιστήμια να βάλουν τα ίδια ποιοτικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία θα απευθύνονται μόνο στους φοιτητές τους, τα οποία σε εύλογο χρονικό διάστημα να μπορούν να λειτουργήσουν

 

Μόνιμη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα για τους φοιτητές θα δοθεί σε βάθος πενταετίας όταν θα ολοκληρωθούν εκτός απροόπτου οι νέες εστίες τους πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ σε τρία χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθούν οι νέες εστίες του ΤΕΠΑΚ.