Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Λάμπρος

Πέταξε για την γειτονιά των αγγέλων ο μικρός Λάμπρος Καλλένος. Ο Λάμπρος ολόκληρης της Κύπρου, ο οποίος εδώ και 11 χρόνια έδινε μάχη ενάντια στη σπάνια ασθένεια Kaposi Lymphangiomatosis, άφησε χθες το βράδυ την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Ισραήλ όπου νοσηλευόταν ανά τακτά διαστήματα. 

Την δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησαν οι γονείς του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Ήρθε η ώρα που ο πολυαγαπημένος μας Λάμπρος αποφάσισε να λάμψει και στον ουρανό όπως άλλωστε έκανε στην ζωή του τα τελευταία 11 χρόνια», ανέφεραν οι γονείς του μικρού Λάμπρου, Παντελής και Χριστίνα Καλλένου. 

Ξαφνικά αυτός ο επίγειος άγγελος που μας έδωσε τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι στον παράδεισο, εκεί που σίγουρα θα τον κατατάξει ο Θεός. 
Παρά την απέραντη θλίψη τους, δηλώνουν περήφανοι για το σύντομα πέρασμα του μικρού τους αγγέλου από τη ζωή. 

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον χαμό του, αλλά την ίδια ώρα περήφανοι για όσα μας δίδαξε και που μας έμαθε τον δρόμο της δύναμης και της αγάπης. Ένας μαχητής της ζωής που ποτέ δεν παραπονέθηκε, αλλά πάντα με χαμόγελο αντιμετώπιζε τους δύσκολους και καθημερινούς αγώνες. Ένας φάρος για μας και τόσες άλλες χιλιάδες που τον αγάπησαν. Καλό ταξίδι Άγγελε μας», ανέφεραν οι γονείς του.  


Απέραντη θλίψη και συγκλονισμό για το θάνατο του μικρού Λάμπρου εκφράζει και το Υπουργείο Υγείας, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια ήταν αρωγός στων αγώνα του. 
«Είναι έτσι πολύ βαρύ το πλήγμα για την οικογένεια αλλά και για μας γιατί συνδεθήκαμε πάρα πολλά χρόνια με αυτό το παιδί», επισήμανε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ Χριστίνα Γιαννάκη. 


Ο αγώνας του 11χρονου Λάμπρου είχε αγγίξει τις καρδιές όλων των Κυπρίων. Από χθες το βράδυ πολίτες οι οποίοι γνώρισαν τον μικρό ήρωα σπεύδουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια και να μοιραστούν τις δικές τους αναμνήσεις με τον μικρό άγγελο. 
11 χρόνια αγώνα 


Ο μικρός Λάμπρος είχε διαγνωστεί με την ασθένεια Kaposi Lymphangiomatosis, η οποία προκαλεί πρήξιμο σε διάφορα όργανα του ασθενούς, από τα υγρά που παράγει ανεξέλεγκτα ο οργανισμός. 

«Μιλάμε για μια πολύ σπάνια νόσο. Ήτανε 4 περιστατικά παγκοσμίως και εκείνος ήταν ένα από αυτά τα 4», σημείωσε η κ. Γιαννάκη. 

Ο 11χρονος Λάμπρος από το Δάλι, ήταν ο μοναδικός ασθενής παγκοσμίως, στον οποίο χορηγήθηκε πειραματική θεραπεία για την συγκεκριμένη ασθένεια. Σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του υπουργείου υγείας οι ενδειξεις ήταν ενθαρρυντικές αφού οι γιατροί είχαν διαπιστώσει βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του. 

«Ως πέρσι ήτανε πάντα μέσα στο νοσοκομείο. Από τα μέσα του 21 πήγαινε πια ως εξωτερικός ασθενής και λάμβανε μια θεραπεία 1 φορά το μήνα», ανέφερε η κ. Γιαννάκη. 

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε χθες και στις 7 το απόγευμα μικρός μαχητής μεταφέρθηκε στην μονάδα επειγόντων περιστατικών, όπου άφησε την τελευταία του πνοή 25 λεπτά αργότερα. 

Αύριο θα αρχίσουν οι διαδικασίες μεταφοράς της σορού του μικρού Λάμπρου στην Κύπρο με στόχο να φτάσει μέχρι και την Παρασκευή.