Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ζημιες κακοκαιρια

Πήρε και σήκωσε τα πάντα ο ανεμοστρόβιλος που κτύπησε στις 15:30 το απόγευμα την κτηνοτροφική ζώνη Τσερίου.

Το φαινόμενο που εκδηλώθηκε υφάρπαξε στέγες των κτηνοτροφικών μονάδων και τις μετατόπισε μέχρι και 100 μέτρα μακριά, προκαλώντας τρόμο στους κτηνοτρόφους που την ώρα εκείνη τάιζαν τα ζώα τους.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα υποστατικά ακόμη δεν έχουν υπολογιστεί, αφού αποκολλήθηκαν στέγες οι οποίες με τη σειρά τους προκάλεσαν περαιτέρω ζημιές στα γύρω υποστατικά και οχήματα.

Επίσης, έπεσαν τοιχώματα που κατέστρεψαν εξοπλισμό ενώ από τύχη δεν χτυπήθηκαν πουλερικά, αιγοπρόβατα και αγελάδες.

Οι κτηνοτρόφοι έζησαν πρωτόγνωρες καταστάσεις, αφού μπροστά στα μάτια τους είδαν ολόκληρα υποστατικά να πετάνε στον αέρα και να διασχίζουν μεγάλες αποστάσεις μέχρι να καταλήξουν στο έδαφος. Περιγράφουν τα όσα έζησαν στην κάμερα του ΑΝΤ1.

«Ήμασταν δαμέ, έτσι κακό εν εξανά είδα 41 χρονών που είμαι. Όπως βλέπετε επήρε τα, τους γειτόνους, ευτυχώς γλυτώσαμε ανθρώπινες ζωές. Συναδέλφους επήρε τους όπως βλέπετε και δίπλα, επήρε τους τα σπίθκια τους, εν θα έχουν να μείνουν πόψε», είπε ο κτηνοτρόφος, Μάριος Παρτακκής. 

Οι δυνατοί άνεμοι απέκοψαν και αρκετούς πασσάλους της αρχής ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα η κτηνοτροφική ζώνη να παραμείνει για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

ζημιες κακοκαιρια
ζημιες κακοκαιρια
ζημιες κακοκαιρια
ζημιες κακοκαιρια
ζημιες κακοκαιρια
ζημιες κακοκαιρια