Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Δώρος Λοΐζου. Ήταν διανοούμενος, ποιητής και εραστής της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας. 

Ένας συνειδητός σοσιαλιστής. 

Την ερχόμενη Τρίτη, 30 Αυγούστου, συμπληρώνονται 48 χρόνια από την δολοφονία του Δώρου Λοΐζου σε ενέδρα θανάτου που είχε στηθεί με στόχο την εξόντωση του ιδρυτή και πρώτου Προέδρου της ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη, κοντά στα γραφεία του κόμματος. 

Ο Δώρος Λοΐζου έφυγε σε ηλικία μόλις 30 ετών ενώ διατελούσε γραμματέας της Σοσιαλιστικής Νεολαίας. 

Το μνημόσυνο του Δώρου Λοΐζου, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου. Ενώ η Νεολαία της ΕΔΕΚ έδωσε βροντερό παρών στο μνημόσυνο. 

«Ριψοκίνδυνος, αυθόρμητος, με δυνατό δημοκρατικό φρόνημα, οπαδός της δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας, με άδολο πατριωτισμό, μακριά από προβολείς και δημοσιότητα, αλλά με τόλμη και παλληκαριά, ο Δώρος Λοιζου μετατράπηκε σε μάρτυρα της προάσπισης της δημοκρατίας και της νομιμότητας. Πρόσθεσε το όνομα του στο μακρύ κατάλογο των ηρώων της δημοκρατικής αντίστασης του λαού μας», δήλωσε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου. 

Το έγκλημα δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. 

Οι δολοφόνοι του Δώρου Λοΐζου και του Χρυσήλιου Μαυρομάτη, ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά στο συμβάν και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστοι. 

Μετά το πέρας του μνημόσυνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.