Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ουκρανοί

Μεγάλη εκδήλωση υπό τον τίτλο Φεστιβάλ Ειρήνης «Ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, Ενότητα» διοργανώθηκε  στην Πάφο  το βράδυ του Σαββάτου με διοργανωτές το Ουκρανικό σπίτι στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Κοινότητα της Ουκρανο- Κυπριακής φιλίας και την οργάνωση  CY4UA.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση αποτελεί την κορύφωση των εορτασμών σε όλη την Κύπρο και στόχο είχε  την σύσφιξη των σχέσεων των Ουκρανών και των Κυπρίων από τα ανατολικά και δυτικά του νησιού. 

Επιπρόσθετα συνεχίζει η ανακοίνωση, όλοι οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα φωτεινό και πλούσιο πρόγραμμα με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας κατασκευασμένο στην Ουκρανία, το οποίο κατέδειξε  την ευελιξία και τη μοναδικότητα του ουκρανικού πολιτισμού. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ημέρα της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, αποτελεί μια σημαντική γιορτή για κάθε Ουκρανό .

«Από την αρχή του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, η ημέρα αυτή έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για τους Ουκρανούς, αλλά για όλες τις πολιτισμένες δημοκρατικές χώρες», αναφέρεται. 

Η Ουκρανία, συνεχίζει η ανακοίνωση, που υπερασπίζεται την ελευθερία και την ανεξαρτησία της, υπερασπίζεται πραγματικά,   την ελευθερία και την ανεξαρτησία ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου και ακόμη, το δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης και της κυριαρχίας  που είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομείται η ίδια η έννοια της δημοκρατίας.

Προστίθεται ακόμη πως  η Ουκρανία σήμερα είναι η ασπίδα της Ευρώπης για την προστασία των δημοκρατικών αξιών και της ειρήνης.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Κάτω Πάφου και σ΄αυτό συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες. Αυτό, περιλάμβανε  φιλανθρωπική έκθεση από Ουκρανούς και Κύπριους δεξιοτέχνες, επίσης  μια έκθεση έργων Ουκρανών καλλιτεχνών, και μαθήματα τέχνης για παιδιά. Ακολούθως στις 19:30 δόθηκε  μεγάλη συναυλία ουκρανικής μουσικής.