Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θξτυφριξ

Σε κάτι λιγότερο από τρείς εβδομάδες οι μαθητές και μαθήτριες θα καθίσουν ξανά στα θρανία, καθώς το πρώτο κουδούνι θα κτυπήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, στα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Πριν καν τελειώσουν οι καλοκαιρινές διακοπές, γονείς και μαθητές ετοιμάζονται για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι επιλογές που έχουν οι μαθητές ικανοποιούν όλα τα γούστα, και οι επιλογές για τους γονείς επίσης εκατοντάδες, με τις τιμές να εξυπηρετούν το κάθε πορτοφόλι.

Από τη βόλτα που κάναμε σε καταστήματα και βιβλιοπωλεία, και τη συνομιλία με υπεύθυνους αλλά και γονείς, διαπιστώσαμε πως οι τιμές δεν έχουν καταγράψει μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με τις περσινές.

Οι τιμές για σχολικές τσάντες αρχίζουν από τα 20 ευρώ, αν και υπάρχουν και οι επιλογές για τα πιο ακριβά γούστα με αρκετές τσάντες να ανέρχονται μέχρι και τα 150 ευρών.

Όσο για τις κασετίνες, οι τιμές αρχίζουν από τρία ευρώ και φτάνουν έως και σαράντα.

«Είπε η μαμά θα μας πει τι χρειάζονται άλλο για το σχολείο και θα πάμε να αγοράσουμε», είπε μεταξύ άλλων πολίτης στον ΑΝΤ1.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και καθώς οι αγορές σχολικών ειδών είναι σε πλήρη εξέλιξη, η Υπηρεσία Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου δίνει συμβουλές προς τους καταναλωτές.

Η Υπηρεσία του Καταναλωτή αναφέρει πως:  

Εξηγήστε για παράδειγμα στα παιδιά σας, ότι η μια ακριβή σχολική τσάντα που έχει σχέδια με υπερήρωες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ποιοτικά καλύτερη από μια πιο απλή και οικονομική τσάντα.

Ενώ προτρέπει τους καταναλωτές να καταρτίσουν λίστα αγορών με τη βοήθεια των παιδιών τους, ώστε, με αυτό τον τρόπο να κατανοήσουν τη σημασία του κατάλληλου προγραμματισμού αγορών.