Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι μετακινεί στρατεύματα στην περιοχή του Κουπιάνσκ, στα ανατολικά του Χαρκόβου - της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης μετά την πρωτεύουσα Κίεβο - λόγω των σφοδρών πυρών από τις ρωσικές δυνάμεις, που σφίγγουν ασφυκτικά τον κλοιό γύρω τους.

«Σε ορισμένες περιοχές, ως αποτέλεσμα σφοδρών εχθρικών πυρών, οι μονάδες μας ανασυγκροτούνται σε πιο πλεονεκτικές θέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του ουκρανικού επιτελείου.

Το Κουπιάνσκ κατελήφθη από ρωσικά στρατεύματα λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής, αλλά απελευθερώθηκε γρήγορα από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Στην ευρύτερη περιοχή μαίνονται οι σφοδρότερες μάχες των τελευταίων μηνών.

Η Ρωσία λέει πως κατέστρεψε 5 ATACMS που εκτόξευσε η Ουκρανία πάνω από την Κριμαία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα μέσω Telegram ότι αντιαεροπορικά συστήματα κατέστρεψαν πέντε βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς ATACMS, που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε εάν υπήρξαν θύματα ή ζημιές. Ωστόσο, από την πλευρά του, ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, ο επικεφαλής των εγκατεστημένων από τη Μόσχα αρχών στη Σεβαστούπολη, ανέφερε μέσω της ίδιας πλατφόρμας πως συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες και αυτοκίνητα, αλλά «δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί».

Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας πριν από δέκα χρόνια, κίνηση που καταδίκασαν οι σύμμαχοι της Ουκρανίας στη Δύση.