Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πλοιο ελλαδα κυπρος

Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας. 

Από τα μέσα Ιουνίου που άρχισαν οι κρουαζιέρες έως σήμερα, έξι χιλιάδες επιβάτες έχουν ταξιδέψει από και προς τη Λεμεσό και τον Πειραιά, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 33 ταξίδια και απομένουν άλλα 11. 

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη, «αναμένεται με την ολοκλήρωση των δρομολογίων που είναι προγραμματισμένα για φέτος δηλαδή μέχρι την 16 Σεπτεμβρίου ο αριθμός αυτός να πλησιάζει τους 9 χιλιάδες επιβάτες. Όσο αφορά τα οχήματα έχουν μεταφερθεί περί των 2 χιλιάδων οχημάτων. 

Πρόσφατα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, παρακολούθησε την αποβίβαση από πλοίο στο λιμάνι της Λεμεσού καταγράφοντας τα προβλήματα που υπάρχουν, ώστε να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις 
«Η προσπάθεια του Υφυπουργείου δεν ήταν απλά να υπογράψει μια σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, είναι να παρακολουθεί σε συνεχή βάση την ποιότητα, το ενδιαφέρον του κοινού, τα προβλήματα που καταγράφονται. Θεωρώ ότι οι πρώτες εντυπώσεις σε γενικό βαθμό καταγράφονται ως πολύ θετικές, όμως δεν παύουν να υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης», ανέφερε ο κύριος Δημητριάδης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 κάποια προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν στις διαδικασίες που τηρούνται από το τελωνείο και την ανάδοχο εταιρεία και θα επιδιωχθεί απλοποίηση τους, ώστε να μειωθεί και η ταλαιπωρία των επιβατών. Ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την προσθήκη το 2023 και άλλων προορισμών. 
«Εκείνο που επισημαίνουμε και στην ανάδοχο εταιρεία είναι η εξέταση του ενδεχομένου να επεκταθεί αυτή η υπηρεσία για να καλύψει και άλλες γειτονικές χώρες, όπως για παράδειγμα το Ισραήλ, που μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον από το επιβατικό κοινό», δήλωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης. 

Στόχος του Υφυπουργείου είναι να καταστεί το εγχείρημα κερδοφόρο και βιώσιμο, ώστε μετά από παρέλευση 3 με 6 χρόνων να λειτουργεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση χωρίς κρατική επιδότηση.