Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παυλος κοντιδης

«Όπως δεν τον είδαμε!» μας παρουσιάζεται σήμερα ο διακεκριμένος αθλητής της ιστιοπλοΐας και Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης των σκαφών τύπου Laser και Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης.

Ο Παύλος Κοντίδης που πρόσφατα αναδείχθηκε Αθλητής της Χρονιάς 2021 από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, για 7η φορά τα τελευταία 9 χρόνια, από τον Νοέμβριο 2021 βρίσκεται στην κορυφή του πλανήτη στην κατηγορία που αγωνίζεται. Μια τιμή που βεβαίως ανατακλά σε όλη την Κύπρο την οποία έχει κάνει πολλές φορές περήφανη σε διεθνείς αγώνες.

Το 2022 είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον Κύπριο πρωταθλητή αφού πρόσφατα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικό. Αμέσως πιο πριν είχε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres ενώ ήταν έκτος στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς στη Μαγιόρκα.

Ο Παύλος Κοντίδης μοιράστηκε μαζί μας την αγαπημένη του ασχολία την οποία απολαμβάνει στον ελεύθερο του χρόνο και την οποία έχει εντάξει στο πρόγραμμα προπόνησής του.

Με ποια δραστηριότητα/χόμπι χαλαρώνετε στον ελεύθερο σας χρόνο;

Ποδήλατο! Το έχω και στο πρόγραμμα προπόνησής μου και το απολαμβάνω και στον λίγο ελεύθερο που θα βρω, ανάμεσα στις αθλητικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

κοντιδης παυλος

Πως προέκυψε η συγκεκριμένη ασχολία;

Στην ιστιοπλοΐα έχεις τρεις επιλογές για φυσική κατάσταση: τρέξιμο, ποδήλατο ή κωπηλατική. Τουλάχιστον αυτές ήταν όταν ξεκινούσα, σήμερα μπορεί να έχει και άλλες. Το ποδήλατο είναι το λιγότερο επιβαρυντικό για τα γόνατα και τη μέση. Επίσης με το ποδήλατο κινείσαι με πιο μεγάλη ταχύτητα και αλλάζεις το τοπίο συχνά, άρα δεν βαριέσαι τόσο γρήγορα.

Πόσο χρόνο αφιερώνετε για αυτήν και πόσο συχνά;

Περίπου 5-6 ώρες την βδομάδα.

παύλος κοντίδης

Σε τι σας βοηθάει;

Καταρχάς βοηθάει στη φυσική κατάσταση, γι αυτό το έχω εντάξει και στο προπονητικό μου πρόγραμμα. Είναι πολύ πιο ευχάριστο να δουλεύεις την φυσική σου κατάσταση έξω στη φύση, παρά σε ένα κλειστό γυμναστήριο.

Τι σας έχει προσφέρει η ενασχόληση με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα;

Έχω γνωρίσει νέα μέρη και έχω απολαύσει διαδρομές όπως ποτέ πριν, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Κροατία, όπου μένω. Επίσης είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετούς ποδηλάτες και να προπονηθώ μαζί τους, ακόμα και σε επαγγελματικό επίπεδο – όπως πχ με την πρωταθλήτρια μας Άντρη Χριστοφόρου – μαθαίνοντας τα μυστικά ενός απαιτητικού αθλήματος.

παύλος κοντίδης

Έχετε κάποια ανάμνηση που συνδέεται με το χόμπι ή την αγαπημένη σας απασχόληση;

Έχω, αλλά είναι δυσάρεστη. Τον Αύγουστο του 2020 είχα ένα ατύχημα, έπεσα άσχημα και έπαθα κάταγμα στο χέρι, κάτι που με κράτησε πίσω στην αγωνιστική προετοιμασία.

παύλος κοντίδης