Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μιχαλης σοφοκλεους

«Όπως δεν τον είδαμε!» μας παρουσιάζεται σήμερα ο ηθοποιός και παρουσιαστής Μιχάλης Σοφοκλέους. Αν και στην πραγματικότητα τον έχουμε δει αρκετές φορές να σαρώνει την πρωτιά στο αγαπημένο του άθλημα, το ράλι, για το οποίο μας μίλησε και μας αποκάλυψε μεταξύ άλλων την παιδική ανάμνηση που στάθηκε και η αφορμή να ασχοληθεί με αυτό.

Με ποια δραστηριότητα/χόμπι χαλαρώνετε στον ελεύθερο σας χρόνο;

Από το 2010 ασχολούμαι με το ράλι. Η ενασχόληση μου με το συγκεκριμένο χόμπι προέρχεται από τον πατέρα μου ο οποίος έτρεχε και αυτός όταν ήμουν μικρός, οπότε στο άθλημα είμαι από μωρό.

μιχαλης σοφοκλεους

Πόσο χρόνο αφιερώνετε για αυτό και πόσο συχνά;

Ο χρόνος που αφιερώνω στο ράλι, δεν είναι όσος θα ήθελα λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Ωστόσο φροντίζω με καλό προγραμματισμό να βρίσκω χρόνο και να συνδυάζω το άθλημα που αγαπώ. Είτε στην προετοιμασία του αυτοκινήτου με τους μηχανικούς μου είτε στους αγώνες που λαμβάνω μέρος στο Παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας.

μιχαλης σοφοκλεους

Σε τι σας βοηθάει;

Μου προσφέρει εκτόνωση. Είναι κάτι το οποίο με ευχαριστεί πέραν των καθημερινών απαιτήσεων της ζωής και των υποχρεώσεων, είναι ένα άθλημα το οποίο μου γεμίζει κάποια συναισθήματα αδρεναλίνης, χαράς και ευχαρίστησης.

μιχαλης σοφοκλεους

Έχετε κάποια ανάμνηση που συνδέεται με την αγαπημένη σας αυτή απασχόληση;

Έχω πολλές αναμνήσεις από όλα αυτά τα χρόνια, από διάφορους αγώνες με συναρπαστικές μάχες, με νίκες και ήττες. Μικροατυχήματα και βλάβες του αυτοκινήτου. Όλα αυτά είναι αναμνήσεις που δεν σβήνουν ποτέ από το μυαλό.  Φυσικά έχω αναμνήσεις από πολύ πριν ασχοληθώ εγώ με το ράλι,  από τον καιρό που ήμουν παιδί και ακολουθούσα στους αγώνες τον πατέρα μου. Βρίσκω  τον εαυτό μου τώρα να έχω άγχος και αγωνία κάθε φορά πριν ένα αγώνα όπως είχα τότε που αγωνιζόταν ο πατέρας μου. Βλέπω μάλιστα ότι δυστυχώς ή ευτυχώς, μεταφέρεται και στον γιο μου Σοφοκλή που με ακολουθεί στους αγώνες και τι να πω… μάλλον κληρονόμησε και εκείνος το μικρόβιο!

μιχαλης σοφοκλεους
μιχαλης σοφοκλεους