Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιατρος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα για το Ιατρικό Κέντρο στη Λάρνακα, όπου γίνονταν θεραπείες σε ασθενείς οι οποίοι παρουσιάζουν παρατεταμένες επιπλοκές λόγω κορωνοϊού.

Χθες οι Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, απέστειλαν στον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, έκθεση με τα ευρήματα τους στο ιατρικό κέντρο, ώστε να συμπεριληφθεί στο φάκελο της υπόθεσης και να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα οι εξεταστές της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, κατά τις έρευνες διαπιστώθηκε πως το εν λόγω Ιατρικό Κέντρο κατείχε άδεια για το μηχάνημα που χρησιμοποιείτο, ωστόσο η άδεια αφορούσε μόνο σκοπούς έρευνας και όχι για θεραπεία των long covid ασθενών.

Από την έρευνα διαφάνηκε επίσης πως το έντυπο συγκατάθεσης ήταν από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο.

Στην υπόθεση σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μας, φαίνεται να εμπλέκονται τέσσερεις ιατροί, ενώ γίνεται λόγος και ιατρικό κέντρο στη Γερμανία για τις παρεχόμενες θεραπείες στους long covid ασθενείς, αλλά και για τις υποσχόμενες θεραπείες με το ομφαλικό αίμα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα δημοσιεύματα και την έφοδο της Αστυνομία, μπήκε λουκέτο στο συγκεκριμένο τμήμα της κλινικής, ενώ σφραγίστηκαν και τα δείγματα τα οποία ευρίσκονται στα εργαστήρια του Υπουργείου Υγείας για επιστημονικές εξετάσεις.