Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Στους 40 βαθμούς Κελσίου θα ανέλθει και την Τρίτη η θερμοκρασία στο εσωτερικό, σύμφωνα με την Κίτρινη Προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

Η Κίτρινη Προειδοποίηση ισχύει από τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 26 Ιουλίου, μέχρι τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας προειδοποιεί επίσης ότι εξαιτίας των ψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι υγείας για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. 

Η πρόγνωση του καιρού

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και αρχικά παροδικά τοπικά, κυρίως στο ανατολικό μισό, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά παράλια μέχρι δυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν από το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο, αργότερα στα νότια και στα βόρεια παράλια θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Παρασκευή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.