Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξόρμηση ορεινά

Στους 40  βαθμούς Κελσίου παραμένει «κολλημένο» το θερμόμετρο, με τους πολίτες να αναζητούν στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης μακριά από την πόλη και τη ζέστη. 

Άλλοι επέλεξαν την καυτή αμμουδιά στις παραλίες και άλλοι πήραν από το πρωί τον δρόμο για τα ορεινά ελπίζοντας πως εκεί θα βρουν καθαρό και δροσερό αέρα. 

Εκδρομείς που «ψήφισαν» ορεινά δήλωσαν στον ΑΝΤ1

Προτιμήσαμε το βουνό ότι θα ήταν δροσιά, αλλά τελικά εν τζια δαπάνω πυρά αλλά ήταν ωραίος περίπατος, ήπιαμε τον καφέ μας και να πάμε σπίτι μας 

Ήρθαμε ένα περίπατο χαλαρά, για λίγη δροσιά. Εντάξει είναι ζέστη και εδώ πάνω αλλά εντάξει κάνουμε τη βόλτα μας 

Ιδιαιτέρα αυξημένη η κίνηση στον Αγρό. Συνωστισμός σε καφετέριες και καφενεία με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν στην δροσιά κρύα ροφήματα και παραδοσιακές λιχουδιές. 

Ένας εκδρομέας ανέφερε ότι

Συνήθως πάμε θάλασσα, αλλά είπαμε έτσι για αλλαγή να έρθουμε βουνό και ήταν πολύ καλή ευκαιρία. Είναι δροσιά, πιο λίγος κόσμος 

Και βουνό χωρίς ψήσιμο σούβλας δεν γίνεται. 

Με ένα ψήστη να μοιράζεται το μυστικό της σωστής σούβλας

Το μυστικό του ψησίματος είναι να έρχεσαι με καλή παρέα, να περνάς ωραία

Ο εκδρομικός χώρος στα Πλατάνεια γέμισε με παρέες και οικογένειες, που θέλησαν να αποδράσουν από τη ζέστη και την υγρασία. 

Πολίτες δήλωσαν στον ΑΝΤ1

Ήρθαμε για να περάσουμε ωραία, να παίξουμε με τους φίλους μας, να δούμε τους συγγενείς μας και να φάμε σουβλάκια 

 Στο βουνό εν πιο δροσιά από ότι στη θάλασσα και εν πιο ωραία, έχει καθαρό αέρα ενώ στη θάλασσα έχει σκόνες από την άμμο

Άλλοι επέλεξαν τα ορεινά καθώς τα θεωρούν μια πιο οικονομική λύση. 

Γιατί στις παραλίες δεν κάμει να πηγαίνεις πλέον, οι ξαπλώστρες είναι 25 με 50 ευρώ πλέον ενώ δαμέ δείτε, μούχτι πράγματα. Δωρεάν σουβλάκια, ωραία η παρέα, παίρνουμε ωραία» 

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε εκ νέου νέα Κίτρινη Προειδοποίηση με ισχύ από τις 22:00 απόψε το βράδυ έως και τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας. 

Καλό θα είναι οι πολίτες να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα ώστε να αντιμετωπίσουν το κύμα καύσωνα που κτυπά και την Κύπρο.