Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η νομοθεσία για την προστασία του χαλουμιού θα εφαρμοστεί αμέσως από την Κυπριακή Δημοκρατία για να προστατέψει και το προϊόν και την αξιοπιστία της, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής με φόντο την καταγγελία που έγινε από τις γερμανικές αρχές στην Κομισιόν μετά τον εντοπισμό στην αγορά χαλουμιού χωρίς σήμανση ΠΟΠ. 


Μιλώντας στο Κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής εξήγησε ότι αυτό είναι ακόμη πιο πιεστικό τώρα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η Γερμανία γνωστοποίησε στο δίκτυο για την καταπολέμηση της απάτης στον τομέα των τροφίμων τον εντοπισμό τυριού στην αγορά με την ονομασία «χαλούμι» το οποίο δεν έφερε τη σήμανση ΠΟΠ.


Αναφερόμενος στην καταγγελία των γερμανικών αρχών ο κ. Καδής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ανέμενε μια τέτοια εξέλιξη προσθέτοντας δε ότι πρώτη η Κυπριακή Δημοκρατία είχε εντοπίσει το πρόβλημα.


Ο Κώστας Καδής σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σειρά επαφών με τους αρμόδιους σε μια προσπάθεια να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα η αγορά στην νέα κατάσταση πραγμάτων. Μετά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον κ. Καδή, οι εμπλεκόμενοι φορείς ζήτησαν πίστωση χρόνου μέχρι την Παρασκευή ώστε να συζητήσουν μεταξύ τους διαδικαστικά θέματα για την πρόταση του Προέδρου.

«Το πρώτο σημείο της κυβερνητικής πρότασης αφορά την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας και την απόσυρση όλων των δικαστικών διαδικασιών», σημείωσε. 


Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποχρέωση να ενημερώσει εντός δέκα ημερών τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση τι μέτρα θα λάβει γνωρίζοντας αυτή την παρανομία. Η Κύπρος θα εφαρμόσει τη νομοθεσία, τόνισε ο κ. Καδής.