Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εφημερεύοντα ιατρεία

Τις πόρτες τους σε όλη την Κύπρο για τους δικαιούχους του ΓεΣΥ άνοιξαν χθες για πρώτη φορά τα εφημερεύοντα ιατρεία.


Χωρίς παρατράγουδα κύλησε η χθεσινή πρώτη μέρα λειτουργίας των εφημερευόντων Ιατρείων, ενώ αρκετά μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών. 


Τα εφτά σημεία που λειτούργησαν Παγκύπρια χθες δέχθηκαν 93 κλήσεις, ενώ διεκπεραιώθηκαν 58 ραντεβού, εκ των οποίων τα 37 από προσωπικούς ιατρούς και τα 21 από παιδιάτρους.

Για το πώς κύλησε η σημερινή δεύτερη μέρα λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 η Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας , Έφη Καμμιτσή. 


Όλα κύλησαν ομαλά και τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων σημείωσε η κ. Καμιτσή αναφέροντας ότι το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν και σήμερα αυξημένο. Όπως είπε σήμερα τα εφημερεύοντα ιατρεία  τα οποία λειτούργησαν για τέσσερις ώρες δέχθηκαν 59 κλήσεις, και διευθετήθηκαν 28 ραντεβού για ενήλικες και 13 ραντεβού σε παιδιάτρους για παιδιά.  


Όπως είπε, στα σημαντικά «υπήρχε και συνεργασία με τις πρώτες βοήθειες και κάποια περιστατικά που έχρηζαν νοσηλείας στάλθηκαν αμέσως για εισαγωγή στα νοσηλευτήρια από τις υπηρεσίες υγείας». 
Κάνοντας μια αξιολόγηση για το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων η κ. Καμιτσή σημείωσε ότι φαίνεται τα πράγματα να κύλησαν ομαλά και χωρίς παρατράγουδα. Μάλιστα τόνισε ότι θα ζητηθούν εισηγήσεις και από τον  ΟΚΥπΥ για ενδεχόμενα κενά στην εφαρμογή του θεσμού η σημεία βελτίωσης. 


Με φόντο κάποια μεμονωμένα περιστατικά που σημειώθηκαν σύμφωνα με την κ. Καμιτσή όπου πολίτες τηλεφωνούσαν για περιστατικά που αφορούσαν παιδιά σε κέντρο υγείας για ενήλικες, συνέστησε στους πολίτες όπως ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ όπου εκεί αναγράφονται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας, προς αποφυγή ταλαιπωρίας.

 
Καταλήγοντας εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά αναφορικά με την λειτουργία του θεσμού.