Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Με γεμάτη ατζέντα αρχίζει την εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, αφού υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα στον τομέα της υγείας. 


Αύριο θα έχει συνάντηση με τους προσωπικούς ιατρούς και παιδίατρους που εργάστηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο στα εφημερεύοντα ιατρεία, προκειμένου να ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα που προέκυψαν και θα πρέπει να επιλυθούν. 

«Θα καλέσω τους προσωπικούς ιατρούς και τους παιδιάτρους για να με ενημερώσουν, αν έχουν εισηγήσεις η οποιαδήποτε προβλήματα για τα εφημερεύοντα ιατρεία. Μέχρι στιγμής δεν μου ανέφεραν οποιαδήποτε προβλήματα», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα. 

Τα εφτά σημεία που λειτούργησαν Παγκύπρια δέχθηκαν 93 κλήσεις, ενώ διεκπεραιώθηκαν 58 ραντεβού, εκ των οποίων τα 37 από προσωπικούς ιατρούς και τα 21 από παιδιάτρους. 
Η συνάντηση για τα εφημερεύοντα ιατρεία θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο συνέντευξης τύπου για την υπογραφή συμφωνίας, ώστε να μπορούν να γίνονται και απογευματινά ιατρεία όταν υπάρχουν λίστες αναμονής. 
Στη συνέντευξη τύπου σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 θα παρίστανται και εκπρόσωποι των νοσηλευτών, για σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό της Υγείας, αναφορικά με την αυθόρμητη εξάωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο γενικό νοσοκομείο της Λάρνακας. 

«Θεωρώ αδικαιολόγητη την στάση, Μιλάμε για τέσσερις νοσηλευτές που θα πάνε σε άλλο νοσηλευτήριο για να επανδρώσουν κλίνες για τον κορωνοϊό. Ας δείξουμε λίγη κατανόηση», σημείωσε ο κ. Χατζηπαμντέλα.  

Έντονος παρουσιάστηκε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα με δηλώσεις στον ΑΝΤ1 και για τα περί υποβάθμισης του Γενικού νοσοκομείου Λάρνακας. 

 «Η Λάρνακα από τον καιρό που είμαι Υπουργός, όχι μόνο δεν υποβαθμίστηκε, αλλά αναβαθμίστηκε και το είδαμε με τις μονάδες εντατικής θεραπείας που δεν υπήρχαν και υπάρχουν, ενώ στέλνουμε και μια διευθύντρια από τη Λευκωσία για να ενισχύσουμε τις πρώτες βοήθειες», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας. 

«Αυτό που κάναμε πάντα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να μπούμε ξανά σε διαβουλεύσεις για να στελεχωθεί σωστά το νοσοκομείο λάρνακας και να δουλεύει με επαρκείς κλίνες +ανησυχούσε για τον λαρνακέα πολίτη που με τον αριθμό των κλινών που έχουν κλείσει δεν θα τον ικανοποιεί», σημείωσε ο Νοσηλευτικός Λειτουργός του ΓΝ Λάρνακας Ανδρόνικος Ανδρονίκου. 

Στο μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη είναι προγραμματισμένη και η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας για τα προβλήματα στα Τμήματα Ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών. 

Στη σύσκεψη πέραν από τις συντεχνίες γιατρών και νοσηλευτών, θα παρευρίσκονται και οι διευθυντές των ΤΑΕΠ όλων των επαρχιών, αφού ο υπουργός θέλει να ακούσει και όσους ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή. 

Ενώ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για επαναξιολόγηση της κατάστασης με τον κορωνοιό και εάν χρειάζεται να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.