Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ακέφαλο παραμένει εδώ και ένα χρόνο το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, το οποίο από τον Ιανουάριο μάλιστα δε μπορεί καν να συνεδριάσει, καθώς δε διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό μελών. 

Από την 1η Ιουλίου του 2021, όταν και έληξε η θητεία του τέως προέδρου του Οργανισμού, δεν έχει προχωρήσει ο διορισμός νέου προέδρου, με αποτέλεσμα χρέη προέδρου να εκτελεί από τότε ο αντιπρόεδρος. 

Ο Οργανισμός προς το παρόν δε διαθέτει ούτε Γενικό Διευθυντή, με το Γενικό Ελεγκτή, μέσω έκθεσης που παρουσίασε στην επιτροπή ελέγχου της βουλής, να εγείρει θέμα για το πρόσωπο που το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε για τη θέση. 

Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, πρόκειται για ανώτερο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, το όνομα του οποίου αναφέρεται εξήντα φορές, στο πόρισμα Αρέστη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, με τις πλείστες αναφορές να είναι αρνητικές. 

Ζαχαρίας Κουλίας, Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου


Στα μεθεόρτια της εγκατάλειψης από αυτή την Κυβέρνηση επιχειρείται ακόμη ένα έγκλημα που είναι το κλείσιμο του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης. Όταν προτείνονται τέτοια πρόσωπα, στοχεύουν στην διάλυση του Οργανισμού 

Χρίστος Χριστοφίδης, Βουλευτής ΑΚΕΛ


Άνθρωποι του στενού κύκλου του ΥΠΟΙΚ και του πρώην Υπουργού Οικονομικών οι οποίοι μπαίνουν σε θέσεις κλειδιά σε τράπεζες σε μια προφανή προσπάθεια πλήρους ελέγχου του τραπεζικού συστήματος. Αυτή η προσπάθεια ανταμοιβής όσων διαδραμάτισαν τουλάχιστον έναν σκοτεινό ρόλο στο ξεπούλημα του Συνεργατισμού αποδεικνύει ότι το έγκλημα του Συνεργατισμού ήταν σχεδιασμένο. 

Για να μπορέσει να αναλάβει το εν λόγω πρόσωπο τα καθήκοντά του, θα πρέπει να εγκριθεί μετά από αξιολόγηση από την Κεντρική Τράπεζα, διαδικασία που είναι ακόμα σε εξέλιξη. 

Σάββια Ορφανίδου, Βουλεύτρια ΔΗΣΥ


Έχουμε ενημερωθεί σήμερα για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που προκύπτουν από τον διττό ρόλο του Οργανισμού, από τη μια να λειτουργεί ως πιστωτικό ίδρυμα και να εποπτεύεται από την Κεντρική Τράπεζα και από την άλλη να είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και να εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, μεταξύ των οποίων και για τη στελέχωσή του, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε τροποποίηση της νομοθεσίας, που μεταξύ άλλων προνοεί την εφαρμογή των συστάσεων του Γενικού Ελεγκτή για ενίσχυση των αρχών χρηστής διοίκησης.