Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Δεν υπάρχει ρατσισμός στα σχολεία αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα σχολεία λειτουργούν με κάποιους κανονισμούς οι οποίοι ισχύουν για όλους, δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας. 

Ο Πρόδρομος Προδρόμου αναφερόταν στα περιστατικά σε τελετές αποφοίτησης που είδαν το φως της δημοσιότητας, και που αποτέλεσαν το επίκεντρο συνάντησης που είχε με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης.
 
«Εκείνο το οποίο πρέπει να πω κατηγορηματικά είναι ότι ούτε ο ρατσισμός ούτε η οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης γίνεται αποδεκτή στα σχολεία. Στη συντριπτική πλειοψηφία τα σχολεία λειτουργούν εύρυθμά. Υποδεχόμαστε μεγάλο αριθμό παιδιών κάθε χρόνο και διαπιστώνουμε καθημερινά, μέσα από την ίδια τη λειτουργία των σχολείων ότι υπάρχει αρμονική ένταξη και λειτουργία των σχολικών μονάδων. Απορρίπτουμε την εντύπωση που δημιουργείται ότι υπάρχει ρατσισμός στα σχολεία», είπε ο Υπουργός Παιδείας. 

Σχολιάζοντας τα τελευταία περιστατικά, ανέφερε πως στη Λάρνακα διερευνά η Αστυνομία την πυροδότηση κροτίδων κατά την τελετή αποφοίτησης, και πως το θέμα δεν αφορά ούτε φυλετικές διακρίσεις ούτε τη λειτουργία του σχολείου. 
«Σε άλλη επαρχία όπου φερόταν μαθήτρια να έχει θυματοποιηθεί και έμεινε στάσιμη, με την επίκληση από την οικογένεια ότι υπήρχε θέμα φυλετικής διάκρισης. Σε εκείνη την περίπτωση, για την οποία πάλι υπάρχουν δημοσιεύματα, η μαθήτρια είχε περισσότερες από 350 απουσίες», σημείωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου. 

Η καλύτερη ένταξη για τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία είναι να αντιμετωπίζονται ισότιμα, υπέδειξε ο Υπουργός Παιδείας.