Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τεχνικη σχολη

Με επιμονή, πολλή αγάπη, ομαδικότητα και μεράκι οι μαθητές και μαθήτριες της Διακοσμητικής και της Ειδικής Μοναδικής Μονάδας της Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας δημιούργησαν τοποθετώντας ψηφίδα - ψηφίδα, τη δική τους πολιτεία. 

«Είναι ψηφιδωτό σε μοντέρνο χαρακτήρα και αναπαριστά μια πολιτεία. Στη σχολική μας πολιτεία, συνυπάρχουν αρκετοί συμβολισμοί», ανέφερε η Εκπαιδεύτρια Διακοσμητικής, Μαίρη Φανή.  
Στον ελεύθερο τους χρόνο δημιούργησαν μια μικρή πολιτεία η οποία κοσμεί τους τείχους του σχολείου τους και περιλαμβάνει, τα τείχη της Λευκωσίας και τον ήλιο, τον κύκλο, το φεγγάρι, την κουκουβάγια, το καράβι αλλά και το σπουργίτι. 

«Αυτό το σχολείο πάντοτε πρωτοπορεί, αυτό το σχολείο πάντοτε μας μεταφέρει τα μηνύματα στα οποία πρέπει να εστιάσουμε σήμερα και μέσα από τη μοναδικότητα αυτού του ψηφιδωτού έργου, νομίζω ότι αποτελούν πρότυπο αλλά και υπόδειγμα προς μίμηση», σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.  


Η εκπαιδεύτρια διακοσμητικής και οι μαθητές παρέδωσαν και στην Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου ένα ψηφιδωτό που απεικονίζει μία κουκουβάγια.