Τηλεόραση Ραδιόφωνο
3

Κάθετος και ξεκάθαρος ο Υπουργός Άμυνας όσον αφορά τη διερεύνηση του ατυχήματος που σημειώθηκε στο πλαίσιο άσκησης της Εθνικής Φρουράς και στοίχησε τη ζωή στον 27χρονο καταδρομέα ΣΥΟΠ, Παναγιώτη Γιαννιό.

Σε δηλώσεις του κατά την παρουσία του στη Βουλή, ο Χαράλαμπος Πετρίδης υπογράμμισε ότι βρίσκονται πολλά δεδομένα ενώπιον των Αρχών για διερεύνηση, ενώ σημείωσε ότι εκεί που υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν, χωρίς εκπτώσεις. Μάλιστα, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το ενδεχόμενο παραίτησης του λόγω των θανατηφόρων ατυχημάτων που σημειώθηκαν στην Εθνική Φρουρά τους τελευταίους 13 μήνες.

«Το τραγικό γεγονός ήρθε να προστεθεί στα άλλα δύο που σημειώθηκαν τους τελευταίους 13 μήνες και έχει συγκλονίσει την οικογένεια της Εθνικής Φρουράς, το Υπουργείο Άμυνας αλλά και εμένα προσωπικά. Από την πρώτη στιγμή έχουν διαταχθεί έρευνες τόσο της Εθνικής Φρουράς όσο και της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου. Θα γίνει πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, καταλαβαίνω την αγωνία των πολιτών αλλά και την ισχυρή επιθυμία όλων να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο. Το ίδιο επιθυμώ και εγώ προσωπικά. Ως Υπουργός Άμυνας σας διαβεβαιώ ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις», είπε ο Χαράλαμπος Πετρίδης.

Ακολούθως, υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα τα οποία διερευνώνται ακριβώς λόγω και της φύσης του συγκεκριμένου ατυχήματος.

«Να δώσουμε λίγο χρόνο στις έρευνες και να είστε βέβαιοι ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι σημαντικό ρόλο στις έρευνες διαδραματίζει το υψόμετρο του ελικοπτέρου και το κατά πόσο ο 27χρονος ΣΥΟΠ ήταν σε θέση ρίψης. Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα και με τον Υπουργό Άμυνας, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Μάλιστα, ο Χαράλαμπος Πετρίδης επιβεβαίωσε την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά την κινηματογράφηση της εν λόγω άσκησης για σκοπούς προβολής της Εθνικής Φρουράς.

«Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν προγραμματισμένη, η οποία συνδυάστηκε με λήψη πλάνων από κινηματογραφικό συνεργείο που έλαβε άδεια για τον σκοπό αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα άλλα δύο θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν στην Εθνική Φρουρά ο κ. Πετρίδης είπε ότι οι έρευνες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Τέλος, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για ενδεχόμενο παραίτησης του με τον ίδιο να αναφέρει τα εξής: «Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι ξεκάθαρος και να αντιμετωπίζω την οποιαδήποτε κατάσταση με υπευθυνότητα. Δεν έχω θέση την παραίτηση μου αλλά είναι πάντοτε στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας», υπογράμμισε και σημείωσε ότι ο ίδιος έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο τηλεφωνικά για να τον ενημερώσει σχετικά με τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ατύχημα έγινε την περασμένη Δευτέρα (27/06) όταν 27χρονος καταδρομέας ΣΥΟΠ τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πτώση του από ελικόπτερο στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης της Εθνικής Φρουράς. Ο Παναγιώτης άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, οικείους αλλά και όλη την Κύπρο.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, Χαράλαμπου Πετρίδη για τον τραγικό θάνατο του 27χρονου ΣΥΟΠ: