Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παναγιωτης συοπ ατυχημα εθνικη φρουρα

Στα μαύρα ντύθηκε για άλλη μια φορά η Εθνική Φρουρά αλλά και ολόκληρη η Κύπρος, μετά την είδηση θανάτου του 27χρονου καταδρομέα ΣΥΟΠ που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πλαίσιο άσκησης της Εθνικής Φρουράς.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού να τον κρατήσουν στη ζωή, ο Παναγιώτης Γιαννιός άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας το απόγευμα της Τετάρτης (29/09).

Ο θάνατος του 27χρονου βύθισε στο πένθος όχι μόνο την οικογένεια και τους οικείους του αλλά και όλη την τοπική κοινωνία, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κατακλύζονται από μηνύματα για τον χαμό του αγαπημένου τους Παναγιώτη.

Ενδεικτικές οι αναρτήσεις που ακολουθούν:

παναγιωτης αναρτηση
παναγιωτης αναρτηση
παναγιωτης αναρτηση
παναγιωτης αναρτηση
παναγιωτης αναρτηση
παναγιωτης αναρτηση

Τα αναπάντητα ερωτήματα και οι έρευνες Εθνικής Φρουράς και Αστυνομίας

Ο σοβαρός τραυματισμός του επήλθε κατά τη διάρκεια πτώσης στη θάλασσα στο πλαίσιο προγραμματισμένες άσκησης της Εθνικής Φρουράς την περασμένη Δευτέρα (27/06). Αμέσως μετά το ατύχημα ο Παναγιώτης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ωστόσο λόγω των σοβαρών του τραυμάτων μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και κατέληξε λίγα 24ωρα αργότερα.

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος που έκοψε τελικά το νήμα της ζωής του άτυχου 27χρονου πολλά. Έρευνες διεξάγονται τόσο από την Εθνική Φρουρά τόσο και από την Αστυνομία, με Ανακριτές και εμπειρογνώμονες της Δύναμης να έχουν ήδη πραγματοποιήσει έρευνες στο ελικόπτερο που επέβαινε ο αδικοχαμένος Παναγιώτης πριν την πτώση του στη θάλασσα. Οι αρμόδιοι παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια, ανάμεσα τους και ο εξοπλισμός που έφερε ο 27χρονος ΣΥΟΠ, καθώς επίσης και ένα εγχειρίδιο που είχε μαζί του με σημειώσεις γύρω από την εκπαίδευση.

Η τραγική είδηση του θανάτου του 27χρονου Παναγιώτη ωστόσο άλλαξε την πορεία των ερευνών, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί, ότι είναι το τρίτο θανατηφόρο ατύχημα που καταγράφεται στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς σε διάστημα λιγότερο των δύο χρόνων, κάτι που προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στους αρμόδιους.