Τηλεόραση Ραδιόφωνο
στέφανος μιχαηλ

Ο ηθοποιός Στέφανος Μιχαήλ ο οποίος συμμετείχε στην μοιραία άσκηση που στοίχισε τη ζωή στον 27χρονο ΣΥΟΠ Παναγιώτη Γιαννιός μίλησε στο Ant1 Live για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η άσκηση, τονίζοντας πως ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Ο αδόκητος θάνατος του Παναγιώτη Γιαννιού που σόκαρε ολόκληρη την Κύπρο και αναστάτωσε την Εθνική Φρουρά, προκάλεσε οδύνη και στον Στέφανο Μιχαήλ.

Ο γνωστός ηθοποιός μας ξεκαθάρισε από την αρχή ότι είναι πολύ οδυνηρό για τον ίδιο να μιλά το θέμα λόγω του θανάτου ενός νέου ανθρώπου, με τον οποίο μάλιστα είχε σύντομη συνομιλία πριν από την έναρξη της άσκησης. «Με τον Παναγιώτη ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες πριν την έναρξη της άσκησης, είναι πολύ οδυνηρό για εμένα να τοποθετηθώ για αυτό που συνέβη. Ο θάνατος του Παναγιώτη μας έχει συγκλονίσει όλους και πολύ περισσότερο βέβαια τους δικούς του ανθρώπους και τους φίλους του, στους οποίους απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Όπως μας ανέφερε ο Στέφανος Μιχαήλ, ο ίδιος συμμετείχε στην άσκηση με ειδική άδεια από την Εθνική Φρουρά. Ο κύριος λόγος που δέχθηκε να μας μιλήσει, παρά την οδύνη που νιώθει από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, είναι για να πει ότι άδικα κάποιοι κατηγορούν συλλήβδην την Εθνική Φρουρά και χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα. «Η δική μου εντύπωση είναι ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τις σωστές διαδικασίες και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων τόσο από το ΓΕΦ και το λιμενικό όσο και την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου», μας είπε.

«Αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι ότι ρίχνονται ευθύνες στην Εθνική Φρουρά η οποία αυτή τη στιγμή θρηνεί τον χαμό ενός δικού της ανθρώπου, ενός νέου παιδιού. Από όσα είδα εγώ ευρισκόμενος στην άσκηση, δεν έγινε κάποιο λάθος. Μέσα στο ελικόπτερο ήταν όλοι δεμένοι και υπήρχε και άνθρωπος της αεροπορικής βάσης στο ελικόπτερο μέσα που έλεγχε για την ασφάλεια τους», συμπλήρωσε.