Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ατυχημα εθνικη φρουρα

Άλλη μια μαύρη μέρα στην Εθνική Φρουρά. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (29/06) ο 27χρονος καταδρομέας ΣΥΟΠ, Παναγιώτης Γιαννιός, που τραυματίστηκε σοβαρά την περασμένη Δευτέρα (27/06) κατά την πτώση του στη θάλασσα, στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης της Εθνικής Φρουράς, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, ο άτυχος Παναγιώτης άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια και οικείους.

Την είδηση γνωστοποίησε το Υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωση του, στην οποία εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του ΣΥΟΠ. 

Να σημειωθεί, ότι είναι το τρίτο θανατηφόρο ατύχημα που καταγράφεται στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς σε διάστημα λιγότερο των δύο χρόνων, κάτι που προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στους αρμόδιους.

Σε ότι αφορά το τραγικό ατύχημα πίσω από τον θάνατο του αδικοχαμένου Παναγιώτη, μέρος στις έρευνες λαμβάνει και η Αστυνομία. Ήδη, από νωρίς το πρωί Ανακριτές της Δύναμης και εμπειρογνώμονες πραγματοποίησαν έρευνες στο ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο 27χρονος πριν την πτώση στη θάλασσα και παρέλαβαν αρκετά τεκμήρια, ανάμεσα στα οποία και ο εξοπλισμός που έφερε ο άτυχος ΣΥΟΠ, καθώς επίσης και ένα εγχειρίδιο που είχε μαζί του με σημειώσεις γύρω από την εκπαίδευση.

Μετά την τραγική είδηση του θανάτου του 27χρονου, τις επόμενες ώρες οι έρευνες των Αρχών αλλάζουν εντελώς πορεία…