Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πωρεια κατα των νακρωτικων

Ο Δήμος Παραλιμνίου σε συνεργασία με το Προληπτικό Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις» των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου διοργάνωσαν το Σάββατο συμβολική εκδήλωση οδοιπορίας κατά των ναρκωτικών στον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά με τίτλο «Περπατώ σε μονοπάτι καθαρό».

Ο Στέφανος Καφετζιής, νοσηλευτής ψυχικής υγείας του Προγράμματος Εξέλιξις δήλωσε ότι «με την ευκαιρία της 26ης Ιουνίου που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1987 ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών και της διακίνησης τους, οργανώθηκε από τον Δήμο Παραλιμνίου σε συνεργασία με το προληπτικό πρόγραμμα Εξέλιξις των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας εκδήλωση πεζοπορίας με τίτλο Περπατώ σε μονοπάτι καθαρό, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις επιπτώσεις από την χρήση των ναρκωτικών ουσιών».

Το πρόγραμμα ΕΞΕΛΙΞΙΣ παρέχει υπηρεσίες που απευθύνονται σε όλα τα άτομα και ομάδες που προβληματίζονται για θέματα ψυχικής υγείας. Η φιλοσοφία των υπηρεσιών που παρέχονται είναι η αγωγή και προαγωγή ψυχικής υγείας όλων των ηλικιακών ομάδων καθώς και η πρόληψη από τις εξαρτήσεις στην κοινότητα.

Το πρόγραμμα ΕΞΕΛΙΞΙΣ «δραστηριοποιείται σε δήμους και σχολεία. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Παραλιμνίου τον οποίο και ευχαριστούμε προσφέρουμε υπηρεσίες υποστήριξης αξιολόγησης και διασύνδεσης, παραπομπής για θέματα ψυχικής υγείας και εξάρτησης».

Η διαδρομή της πεζοπορίας ήταν από την παραλία Λούμα μέχρι την παραλία Ποτάμι και ακολούθως οι πεζοπόροι επέστρεψαν στην αφετηρία.

Στην ενδιάμεση στάση δόθηκε ενημερωτικό υλικό και πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Νεανική Χορωδία Μικροί Ρεμπέτες.

πωρεια κατα των νακρωτικων