Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στο ειδώλιο του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού κάθισαν σήμερα τα δυο αδέλφια από τη Συρία, 33ων και 44ων χρόνων, που κατηγορούνται για τη δολοφονία δυο Ρωσίδων τον περασμένο Νοέμβριο σε εξοχική κατοικία στον Αμίαντο. 

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, «ο πρώτος κατηγορούμενος αρνήθηκε το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε τις δυο κατηγορίες και έχει παραδεχθεί την παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου». 

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 9 Μαίου όπου και θα συνεχιστεί επί καθημερινής βάσης μέχρι τις 13 Μάιου. Εως τότε ο 33χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση, ενώ για τον 44χρονο αδελφό του η απόφαση του Κακουργιοδικείου θα γνωστοποιηθεί τη Δευτέρα. 

 «Το μαρτυρικό υλικό έχει συλλεχθεί και έχει προωθηθεί στην νομική υπηρεσία η οποία και είναι το αρμόδιο όργανο να το παρουσίαση ενώπιον του δικαστηρίου, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου έχει δώσει την απάντηση της και αναμένεται η ακρόαση στην επόμενη δικάσιμο», σημείωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού. 

Υπενθυμίζεται πως ο 33χρονος συνελήφθη στις 26 Νοεμβρίου 2021. Αρχικά αρνήθηκε κάθε ανάμειξη ενώ μετά στις 4 Δεκεμβρίου παραδέχθηκε τη διάπραξη των δύο δολοφονιών.

Ο 44χρονος αδελφός του συνελήφθη στις 14 Δεκεμβρίου μετά από αξιολόγηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων όπου φάνηκε ότι το κινητό του εξέπεμψε σήμα από την περιοχή του Κάτω Αμιάντου, κατά τις ημερομηνίες διάπραξης του εγκλήματος, στις 16 και 17 Νοεμβρίου.

 Με τις σορούς των άτυχων Ρωσίδων που αναζητούνταν να εντοπίζονται θαμμένες μετά από υπόδειξη του 33χρονου.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Η καταγγελία για εξαφάνιση των δυο άτυχων γυναικών είχε γίνει από φιλικό πρόσωπο της 43χρονης, στις 19 Νοεμβρίου 2021, αφού αυτές, όπως είπε, είχαν να δώσουν σημεία ζωής από το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος κλήθηκε για ανάκριση στις 25 Νοεμβρίου και συνελήφθη στις 26 Νοεμβρίου, για υπόθεση απαγωγής και αρπαγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του. Ο ίδιος αρνείτο εμπλοκή μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, οπότε ομολόγησε τη διάπραξη του διπλού εγκλήματος.

Οι σοροί των θυμάτων εντοπίστηκαν θαμμένες, έπειτα από υποδείξεις του 33χρονου, στην αυλή εξοχικής κατοικίας στα Κάρδαμα της επαρχίας Λεμεσού, και όπως διαπιστώθηκε είχαν πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής με κυνηγετικό όπλο.

Ο 44χρονος αδελφός του συνελήφθη στις 14 Δεκεμβρίου, έπειτα από αξιολόγηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και τη διαπίστωση ότι το κινητό του τηλέφωνο εξέπεμπε σήμα από την περιοχή του Κάτω Αμιάντου, κατά τις ημερομηνίες διάπραξης του εγκλήματος, στις 16 και 17 Νοεμβρίου. Ανακρινόμενος έδωσε κάποιους ισχυρισμούς για την παρουσία του στη σκηνή, που ωστόσο δεν έπεισαν τους αστυνομικούς ανακριτές.