Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μακραίνει ολοένα δυστυχώς η μακάβρια λίστα θυμάτων από θανατηφόρα στην Κύπρο.

Δεν σταματά να ρέει το αίμα στην άσφαλτο, αφού από την αρχή του χρόνου άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο 32 συνάνθρωποι μας.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιώργος Μιλής, εξέφρασε την ανησυχία αλλά και τον προβληματισμό που υπάρχει από τα αυξημένα τροχαία δυστυχήματα που σημειώνονται ειδικότερα το τελευταίο διάστημα.

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στους αρμόδιους τα αυξημένα θανατηφόρα, «το τριήμερο είχαμε γύρω στα έξι σοβαρά τροχαία ατυχήματα παγκύπρια, είπε συγκεκριμένα. 

Την ίδια ώρα τόνισε ότι παρά την έντονη και καθημερινή η παρουσία της Αστυνομία  στους δρόμους δυστυχώς παρατηρούνται αυξημένες τροχαίες συγκρούσεις.

Αναφορικά με το τελευταίο θανατηφόρο με θύμα την Έλενα Κυριάκου, ο κ. Μιλής σημείωσε ότι βρίσκονται υπό διερεύνηση οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το φρικτό θανατηφόρο, σε σχέση με την πορεία του οχήματος.

«Δυστυχώς η τελευταία θανατηφόρα σύγκρουση έγινε με άσχημες συνθήκες, δυστυχώς είχαμε απανθρακωμένο πτώμα», είπε συγκεκριμένα. 

Όπως σημείωσε ο κ. Μιλής, τα τελευταία δυστυχήματα που σημειώθηκαν και  ειδικότερα τα τρία «είχαν ένα κοινό δεδομένο, ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα στοπ σε σχέση με την πορεία του για να εισέλθει σε κύριο δρόμο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί».

Τόνισε ότι τα δεδομένα που προκύπτουν από τα τελευταία τροχαία ατυχήματα αφορούν ανθρώπινο παράγοντα, «παρατηρείται να μην τηρείτε η νομοθεσία της τροχαίας από τους οδηγούς και να μην υπακούνε στα σήματα τροχαίας». 

Όπως σημείωσε ο κ. Μιλής, δυστυχώς οι στατιστικές δείχνουν ότι θα προστεθούν και άλλα θύματα σε αυτή την μακάβρια λίστα.

 «Η Αστυνομία από πλευράς της θα προβεί στις απαραίτητες προσπάθειες ώστε να εμποδίσει να μεγαλώσει ο αριθμός θυμάτων στην άσφαλτο», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Μιλής.