Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νέα πυρά κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη εξαπέλυσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, διατηρώντας στο προσκήνιο το γνωστό θέμα που προέκυψε εξαιτίας των κοινών σημείων που εντοπίστηκαν στην εξαγγελία του τέως υπουργού εξωτερικών με το αντίστοιχο κείμενο του Ιωάννη Κασουλίδη το 2008. 

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ευθύμιος Δίπλαρος δήλωσε ότι προκύπτει πολιτικό, ηθικό και δεοντολογικό ζήτημα για τον κ. Χριστοδουλίδη και θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. 

Δήλωσε ότι «ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε πως εδώ και ένα χρόνο οργώνει την Κύπρο και κάνει διάλογο προκειμένου να διαμορφώσει το όραμά του. Και όμως στην πρώτη του εμφάνιση, παρουσιάστηκε με κλεμμένο κείμενο και κλεμμένες ιδέες. Εκφράστηκε με εκτεταμένη λογοκλοπή από την εξαγγελία Κασουλίδη το 2008». 

Από πλευράς του επιτελείου Χριστοδουλίδη, σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει απάντηση στις βολές της Πινδάρου, παραπέμποντας στην δήλωση του υποψηφίου για αποχή από άγονες όπως ειπώθηκε αντιπαραθέσεις. 

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει η συνάντηση Νικόλα Παπαδόπουλου Νίκου Χριστοδουλίδη, με τις οριστικές αποφάσεις του ΔΗΚΟ να λαμβάνονται περί τα μέσα Ιουνίου σε σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής. 

Η στήριξη της υποψηφιότητας τους τέως υπουργού Εξωτερικών θεωρείται ως το επικρατέστερο σενάριο, αν και καταγράφονται και διαφορετικές φωνές όπως διαφάνηκε και στην χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματεία του κόμματος. 

Στο ΑΚΕΛ συνεχίζονται οι συζητήσεις στις κομματικές ομάδες βάσεις γύρω από την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής για στήριξη της υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη. 

Συνάντηση με την ηγεσία των Οικολόγων θα έχει τις επόμενες μέρες ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ενώ στο Κίνημα αναμένουν μέχρι το τέλος Μαΐου τις απαντήσεις στο σχετικό ερωτηματολόγιο που απέστειλαν σε υποψηφίους και κόμματα. 

Σε παρέμβαση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, επανέλαβε ότι προσπάθεια είναι να υπάρξει συμπόρευση με το ΔΗΚΟ. Ενώ με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση στον ΑΝΤ1 του βουλευτή Κωστή Ευστάθιου, ότι ο ίδιος θεωρεί τις θέσεις της ΕΔΕΚ πιο κοντά στην υποψηφιότητα Κολοκασίδη, απηύθυνε έκκληση στα στελέχη του κόμματος να μην εκφράζουν δημοσίως τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες τους. 

Όπως ανέφερε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, «τα στελέχη του κόμματος και ειδικά τα μέλη των συλλογικών δεν είναι λογικό να τοποθετηθούν σε θέματα προεδρικών εκλογών προτού ακόμα γίνουν οι εσωκομματικές διαβουλεύσεις και έχουμε την τελική μας απόφαση». 

Τελεσίδικες αποφάσεις στην ΕΔΕΚ αναμένονται εντός Ιουνίου.