Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Μετά από τέσσερα χρόνια προκήρυξης του διαγωνισμού για την ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ που τελικά δεν προχώρησε καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον επενδυτών, το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σύσκεψης για το θέμα στην παρουσία του δημάρχου Λευκωσίας και εκπροσώπων του ΕΒΕ Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χάσικο σήμερα υπάρχει νέα βελτιωμένη πρόταση η οποία μάλιστα καθιστά το έργο βιώσιμο:

"Πέραν από το πάρκο που ήταν απαίτηση των Λευκωσιατων όπως γνωρίζετε μετά από δημοψήφισμα θα έχουμε χώρους στάθμευσης 800 με 1000 χώρους στάθμευσης, θα έχουμε υπαίθριο χώρο άλλο θα έχουμε ξενοδοχείο και εν πάση περιπτώσει η νέα πρόταση φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι είναι ελκυστική".

Θα ακολουθήσει επαφή με ενδιαφερόμενους επενδυτές και ακολούθως, η Κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε διαγωνισμό, ανέφερε ο κ. Χάσικος. Το πρωί στην σύσκεψη παρουσιάστηκαν και τα σχετικά σχέδια.

Σε μία άλλη εξέλιξη ο κ. Χάσικος είχε το μεσημέρι συνάντηση με την Ένωση Κοινοτήτων με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου του μεταφέρθηκε η απογοήτευση της Ένωσης για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ψηφίστηκε από την βουλή .Ο κ. Χάσικος διαβεβαίωσε την Ένωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης:

"Με πρωτοβουλία δική μας θα ζητήσουμε από την βουλή όπως επαναφέρει το θέμα και το κατατάξει ως κορυφαία προτεραιότητα της νέας Βουλής".

Ο Σωκράτης Χάσικος διαβεβαίωσε πως αμέσως μετά τις εκλογές θα συζητηθούν τα αιτήματα και οι εισηγήσεις που έχουν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ελπίδα ότι θα υιοθετήσει και η βουλή την παράκληση για να τεθεί το θέμα ως κορυφαία προτεραιότητα με στόχο να επιλυθούν τα μεγάλα και σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση.