Τηλεόραση Ραδιόφωνο
συμη

Σε ελληνικό νησί βρίσκεται ο πιο όμορφος δρόμος στον κόσμο σύμφωνα με αφιέρωμα του διάσημου αμερικανικού περιοδικού House Beautiful. Στη λίστα με τους 40 ωραιότερους δρόμους του κόσμου φιγουράρουν άλλοι δύο ελληνικοί προορισμοί.

Σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν εκατομμύρια συνηθισμένοι δρόμοι που διασχίζει ο κόσμος καθημερινά και υπάρχουν και εκείνοι οι δρόμοι που ξεχωρίζουν με τη μοναδικότητά τους και αποτελούν αξιοθέατα από μόνοι τους.

Το διάσημο περιοδικό House Beautiful, που εκδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1896, έφτιαξε μια λίστα με τους 40 ωραιότερους δρόμους του κόσμου. Στο αφιέρωμα που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού φιγουράρουν αρκετοί διάσημοι δρόμοι που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο Instagram και τα social media, αλλά και λιγότερο γνωστά γραφικά δρομάκια από κάθε γωνιά του πλανήτη. Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται ένας ελληνικός δρόμος!

Στη Σύμη ο ωραιότερος δρόμος στον κόσμο

Σύμφωνα με το housebeautiful.com, ο πιο όμορφος δρόμος στον κόσμο βρίσκεται στη Σύμη. Πρόκειται για τον κεντρικό παραλιακό δρόμο στο λιμάνι του νησιού. Η ομορφιά της Σύμης ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου καθώς το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι, τον Γιαλό, με τα πολύχρωμα νεοκλασικά σπίτια να κλέβουν τα βλέμματα. Ο αμφιθεατρικά χτισμένος οικισμός είναι σαν ζωγραφιά. Όπως αναφέρει το House Beautiful, «τα κτήρια μοιάζουν σαν να έχουν ζωγραφιστεί με κηρομπογιές».

συμη 2

Αθήνα και Μήλος στο top 40

Στην 7η θέση της λίστας του House Beautiful συναντάμε τα Αναφιώτικα στην Πλάκα, ή αλλιώς το… νησί κάτω από την Ακρόπολη. «Αρχικά εκεί εγκαταστάθηκαν εργάτες από την Ανάφη, τη δεκαετία του 1800, οι οποίοι έφεραν μαζί τους το κυκλαδίτικο στυλ των ασβεστωμένων σπιτιών και των πολύχρωμων παραθυρόφυλλων - το αποτέλεσμα είναι μια μικρογραφία χωριού με 45 σπίτια, όπου κάθε δρόμος είναι πιο γραφικός από τον προηγούμενο. Και ναι, στο βάθος είναι η Ακρόπολη», γράφει το House Beautiful.

αναφιωτικα

Στο νούμερο 26 βρίσκεται η Μήλος και συγκεκριμένα το ψαροχώρι Κλήμα. Το άρθρο αναφέρει πως δεν υπάρχει δίκτυο δρόμων στον μικροσκοπικό οικισμό του Κλήματος στη Μήλο, παρά μόνο μια έκταση από ασβεστωμένα σπίτια με πόρτες σε χρώματα του ουράνιου τόξου. «Ενώ κάποτε ήταν ένα ψαροχώρι, το κύριο (και μοναδικό) μονοπάτι οδηγεί τώρα σε ξενώνες, καταστήματα με σουβενίρ και ένα εστιατόριο όπου μπορεί κανείς να γευτεί φρέσκο ψάρι με θέα τη θάλασσα», σχολιάζει το housebeautiful.com.

ψαροχωρι μηλου

Πηγή: Travelgo