Τηλεόραση Ραδιόφωνο
da vinci

Τη βιογραφική ταινία του Λεονάρντο ντα Βίντσι θα σκηνοθετήσει για λογαριασμό της Universal Pictures ο Άντριου Χέιγκ, όπως αναφέρει αποκλειστικά το Variety.

Ο Ντα Βίντσι, μια από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες όλων των εποχών, έζησε από το 1452 έως το 1519 στην ακμή της Αναγέννησης, μιας από τις πιο δημιουργικές εκρήξεις στην ανθρώπινη ιστορία.

Επίσης, ο Βρετανός σκηνοθέτης θα αναλάβει και το σενάριο, βασισμένο στο μπεστ σέλερ του Γουόλτερ Άιζακσον, που κυκλοφόρησε το 2017.

Σημειώνεται ότι η διάσημη βιογραφία βασίστηκε σε χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάρια του Λεονάρντο ντα Βίντσι και σε νέες ανακαλύψεις για τη ζωή και το έργο του.

Συνδέει την υπερβατική τέχνη του ντα Βίντσι - στην οποία περιλαμβάνεται ο πίνακας της Μόνα Λίζα - με την πρωτοποριακή επιστήμη του και δείχνει πώς η ιδιοφυΐα του οδηγήθηκε από μια ακόρεστη περιέργεια, προσεκτική παρατήρηση και μια ιδιότροπη φαντασία.

Ο Άντριου Χέιγκ ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός μοντέρ στις ταινίες-blockbuster του Ρίντλεϊ Σκοτ «Gladiator» και «Black Hawk Down».

Η νέα ταινία σηματοδοτεί την πρώτη του μεγάλη παραγωγή σε στούντιο, ενώ είναι η δεύτερη μεταφορά βιβλίου του Άιζακσον από τη Universal μετά τη βιογραφία «Steve Jobs» το 2011 στη μεγάλη οθόνη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ντάνι Μπόιλ.