Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Journey into Cyprus East to West

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Πορεία στην Κύπρο - Που Ανατολήν ως Δύσην». Το ντοκιμαντέρ καλύπτει την πορεία δύο φίλων, τον Γιάλτσιν και τον Σταύρο που είχαν πραγματοποιήσει μια πορεία 16 ημερών από το ανατολικότερο σημείο της Κύπρου, το ακρωτήριο του Απόστολο Ανδρέα, μέχρι την πέτρα του Ρωμιού διανύοντας περίπου 400 χιλιόμετρα.  
 
Η προβολή θα γίνει στο «σπίτι της συνεργασίας» (3 προβολές) - Με Τουρκικούς υπότιτλους 5:00μμ - 6:30μμ  - Με Ελληνικούς 6:45μμ-8:15μμ - Στα Αγγλικά 8:30μμ-10:00μμ Οι προβολές θα  είναι διαρκείας 50 λεπτών και θα  ακολουθήσει συζήτηση περίπου 30 λεπτών μετά από κάθε προβολή .   

 Journey into Cyprus East to West

 
Είχαν μαζί τους μια μικρή ομάδα που κινηματογραφούσε την ξεχωριστή τους πορεία. Μοιράστηκαν προσωπικές ιστορίες για την οικογένεια τους, για φίλους, και είχαν άτομα που συμμετείχαν εν μέρη μαζί τους απ’όλα τα μέρη της Κύπρου.  
 
Στο ντοκιμαντέρ υπάρχουν ιδιαίτερες προσωπικές στιγμές, μια συγκινητική συνέντευξη από την δημοσιογράφο Σεβκούλ και τους συγγενείς αγνοουμένων. Καταγράφονται επίσης συναρπαστικά στιγμιότυπα από τα βουνά, τη θάλασσα και την αρχιτεκτονική του τόπου μας. Ο Γιάλτσιν και ο Σταύρος αναζήτησαν παλιές ιστορίες για τους μύθους της Ρήγαινας. Το αποκορύφωμα ίσως ήταν όταν διέσχισαν το οδόφραγμα της οδού Λήδρα όπου αποθεώθηκαν από εκατοντάδες ανθρώπους.  


 
Εργάστηκαν σκληρά για την δημιουργία του ντοκιμαντέρ ώστε να είναι διαθέσιμο σε 3 γλώσσες: Ελληνικά, Τουρκικά και Αγγλικά. Ακούμπησαν ευαίσθητα σημεία της Κυπριακής πραγματικότητας και έκαναν μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουν όσο το δυνατό περισσότερο αντικειμενικοί. Η χρηματοδότηση προήλθε κυρίως από δικά τους προσωπικά έξοδα, καθώς και την υποστήριξη φίλων και συγγενών. Δεν έλαβαν καμία βοήθεια από πολιτικά κόμματα ή οργανώσεις.  
 
Σκοπός τους είναι να ενθαρρύνουν τη συμφιλίωση και να αγωνιστούν για την επανένωση τοης πατρίδας μας. 
 

 Journey into Cyprus East to West