Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η 13η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, μετά από απόφαση της UNESCO το 2011. Η καθιέρωση της 13ης Φεβρουαρίου συμπίπτει με την ημέρα που λειτούργησε για πρώτη φορά το ραδιόφωνο του ΟΗΕ (13/2/1946). Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι η αναβάθμιση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών, η προώθηση της πρόσβασης στην πληροφόρηση και η προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, το θέμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας ραδιοφώνου είναι «Ραδιόφωνο και Ειρήνη» (Radio and Peace) θέμα το οποίο επισημαίνει και τονίζει τη δύναμη του ραδιοφώνου ως μέσου οικοδόμησης και ενίσχυσης της ειρήνης και επίλυσης των συγκρούσεων και διαφορών. Η ανεξάρτητη ραδιοφωνική ειδησεογραφία παρέχει τα θεμέλια για βιώσιμη δημοκρατία και χρηστή διακυβέρνηση, συγκεντρώνοντας στοιχεία για το τι συμβαίνει, ενημερώνοντας τους πολίτες με αμερόληπτο και τεκμηριωμένο τρόπο, εξηγώντας τι διακυβεύεται και προωθώντας το διάλογο μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής ημέρας η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου υπενθυμίζει τον καθοριστικό ρόλο που το ραδιόφωνο, ως μέσο μαζικής επικοινωνίας, επιτελεί προωθώντας την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του  κοινού.

Η Αρχή παροτρύνει τους ραδιοφωνικούς οργανισμούς που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό το αξιόλογο έργο τους. Στόχος είναι η προαγωγή πανανθρώπινων αξιών και θεμελιωδών αρχών της δημοσιογραφίας όπως η ελευθερία του λόγου, ο σεβασμός των  ευαισθησιών και των ιδιαιτεροτήτων όλων των πολιτών και των κοινωνικών ομάδων, η έγκυρη, έγκαιρη και πολυφωνική πληροφόρηση, η προσφορά υψηλής ποιότητας ψυχαγωγίας και προγραμμάτων.