Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Συμφωνική_Ορχήστρα_Νέων_Κύπρου.

Το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης διοργανώνει την «Κυπρίων Συναυλία» στο MUSIKVEREIN BRAHMS-SAAL την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 19:30.

Η “Κυπρίων Συναυλία” (Zypriotisches Galakonzert) αποτελεί πλέον θεσμό για τα μουσικά δρώμενα της Βιέννης, μετά από πρωτοβουλία του κύπριου Βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη. Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος της συναυλίας, είναι το μουσικό συναπάντημα των αποσπασμάτων μεγάλων κλασσικών μουσουργών με αποσπάσματα της Εθνικής Μουσικής Σχολής, σύγχρονων Κυπρίων κι Ελλήνων συνθετών σε κλασσική ενορχήστρωση.

Για έκτη χρονιά στη φετινή “Κυπρίων Συναυλία”, θα παρουσιαστούν στην Brahms-Saal του ξακουστού ανά το παγκόσμιο Μεγάρου Φίλων Μουσικής της Βιέννης (Musikverein), δύο κυπριακά μουσικά σύνολα νέων συντελεστών, το κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων της Κύπρου και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας, πλαισιώνοντας καταξιωμένους σολίστ από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Λαμβάνουν μέρος οι Κύρος Πατσαλίδης (βαρύτονος), Κάρλος Οσούνα (τενόρος), Ελένη Βουδουράκη (μετζοσοπράνο), Τζούλη Καραγούνη (σοπράνο), Κατερίνα Κουρξ (σοπράνο κολορατούρα), Κωνσταντίνα Νικολάου (σοπράνο), Γιώργος Ιωάννου (βαρύτονος), Αλίσα Φεϊζούλλοβα (σόλο φλάουτο), η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας Αγγελίνα Νικολάου, και το κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων της Κύπρου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Κουντούρη.

Στόχος της πραγματοποίησης της συναυλίας είναι η προβολή και η προώθηση του Κυπριακού Πολιτισμού στο εξωτερικό