Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χριστοδουλιδης

Τετ-α-τετ με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την επίσκεψη του στην Ιορδανία. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετέχει στη Διάσκεψη, με τίτλο «Call for Action: Urgent Humanitarian Response for Gaza» για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα η οποία συνδιοργανώνεται από τον ΟΗΕ, την Ιορδανία και την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε πως παραμένουν «πλήρως αφοσιωμένοι» στις προσπάθειες που γίνονται για επαναφορά στις συνομιλίες και στον διάλογο για επίλυση του Κυπριακού.

Επίσης, βρίσκεται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με την κα. Ολγκίν. Ακόμα στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γκουτέρες ο κ. Χριστοδουλίδης συζητήθηκε και το σχέδιο Αμάλθεια.

Ο Πρόεδρος είχε επίσης συνάντηση και με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, όπου, σύμφωνα με ανάρτηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στο Χ, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις μετά τη συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τον κ. Γκουτέρες και την κ. Ολγκίν.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο αύριο το βράδυ και στην Ιορδανία θα τον συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του, Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.