Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τ

«Πολύ ουσιαστικό» είναι το ενδιαφέρον  του Εμίρη του Κατάρ για το λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας, επισήμανε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης.

Εξήγησε πως «το ζήτημα είναι ότι πρέπει να εντάξουμε αυτό το ενδιαφέρον στις διαδικασίες που έχουμε στο δημόσιο για την υποβολή προσφορών».

Ανέφερε ακόμα πως όταν είναι έτοιμη η Κυβέρνηση για πρόσκληση προσφορών θα ενημερώσει σχετικά και το κράτος θα προβεί στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για προσφορές «και ελπίζουμε να συμμετέχει», σχολίασε.

Σε ερώτηση εάν έφερε στο τραπέζι πρόταση ο Εμίρης του Κατάρ για το λιμάνι και τη Μαρίνα της Λάρνακας ο κ. Βαφεάδης απάντησε «όχι».

Εξήγησε ότι ο Εμίρης του Κατάρ κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο, έχει δηλώσει γενικά το ενδιαφέρον του για να επενδύσει στην Κύπρο «σαν μια οικονομία η οποία πάει πολύ καλά».

Σύμφωνα με τον Υπουργό «τους ενδιαφέρει να δουν πως μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό το περιβάλλον σε μεγάλες υποδομές, δεν τους ενδιαφέρουν οι μικρές επενδύσεις, τους ενδιαφέρουν μεγάλες»

Σε ερώτηση εάν το σχέδιο Β’ της Κυβέρνησης μετά το ναυάγιο είναι ικανό να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Εμίρη ο κ. Βαφεάδης είπε ότι «εμείς θα απευθυνθούμε σε διεθνείς φορείς που μπορούν να υλοποιήσουν αυτό το έργο, σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι ανάλογοι φορείς στο Κατάρ.»

Συνάντηση Υπ. Μεταφορών και Υπ. Εργασίας με εργαζομένους 

Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων για το Λιμάνι της Λάρνακας και Υπουργού Μεταφορών και Εργασίας.

Το θέμα το διαχειρίζεται ο Υπουργός Εργασίας ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία σχολίασε ο κ. Βαφεάδης.

Πότε θα δούμε τα έργα στο λιμάνι να υλοποιούνται ;

Σε ερώτηση πότε θα δούμε τα έργα στο Λιμάνι Λάρνακας να υλοποιούνται ο κ. Βαφεάδης επισήμανε ότι οι οδηγίες του ΠτΔ σήμερα στο Υπουργικό ήταν ξεκάθαρες.

«Θέλει άμεση επαναφορά του έργου σε πορεία υλοποίησης, έχουμε δεσμευτεί ότι αυτό θα πράξουμε, θα ορίσουμε συγκεκριμένη ομάδα που θα ασχολείται μόνο με αυτό το έργο. Έχουμε ήδη διευθετήσει συνάντηση στη Λάρνακα για να ακούσουμε απόψεις των οργανωμένων φορέων».

Καταλήγοντας ο Υπουργός είπε ότι θα ληφθούν όλα αυτά υπόψη και θα χαράξουν χρονοδιάγραμμα και μια πορεία υλοποίησης.

«Έχουμε δεσμευτεί να ενημερώσουμε τον πρόεδρο για τον χρόνο που θα χρειαστεί, είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του ΠτΔ και έχει ζητήσει αποτελέσματα», ανέφερε.