Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρος Χριστοδουλιδης

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης από την ακριτική Αθηένου, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, για ολόπλευρη στήριξη των ακριτικών περιοχών.

Παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επανένωση της πατρίδας μας διαμήνυσε από την από την ακριτική Αθηένου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλούσε στα εγκαίνια της αμφιθεατρικής αίθουσας «Νίκος Μουγιάρης» της Σχολικής Εφορίας Αθηένου, τονίζοντας πως θέλουμε να δούμε αυτό τον τόπο να επανενώνεται και να αξιοποιεί τις προοπτικές του στην ολότητα τους.

Νίκος Χριστοδουλίδης – Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Και αυτό που είναι πάγιο αίτημα μας, και πρόσφατα έχει υποβληθεί ξανά από πλευράς μας με δική μας πρωτοβουλία, είναι για το οδόφραγμα ου Πυρόι. Σκεφτείτε τις προοπτικές αν λειτουργούσε ή αν η Κύπρος ήταν επανενωμένη».

Ο πρόεδρος, επισήμανε επίσης, την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, για ολόπλευρη στήριξη των ακριτικών μας περιοχών ειδικότερα στα θέματα υγείας και παιδείας.

«το Κέντρο Υγείας ότι θα αρχίσει να λειτουργεί. […] Θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Τετάρτη. Οι κάτοικοι της Αθηένου δεν πρέπει να έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους κατοίκους  που ζουν στο κέντρο της Λευκωσία […] Την ίδια στιγμή, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, παρακαλώ όπως ανταποκριθούν στο αίτημα των 150 χιλιάδων ευρώ που αφορά τον ευρύτερο τομέα της Παιδείας».

Η αίθουσα Νίκος Μουγιάρης, έχει χωρητικότητα 500 ατόμων και πληροί όλες τις προϋποθέσεις μιας σύγχρονης αίθουσας εκδηλώσεων. Το κόστος ανήλθε στα 2.000.000 ευρώ.

Κυριάκος Καρεκλάς – Δήμαρχος Αθηένου

«Λαμβάνοντας υπόψη της ιδιαιτερότητες του δήμου μας ενέκρινε τέλος του 2023 μισό εκατομμύριο για αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου μας που είχε  καταστραφεί από την τοποθέτηση του αποχετευτικού οικιακών λυμάτων […] Εμείς εξοχότατε καταρχάς ξέρουμε να λέμε ευχαριστώ».

Η τελετή των εγκαινίων άρχισε με αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο.