Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυφ

«Δεν υπάρχει ναυάγιο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή του συνάντηση με τον Κινέζο Πρέσβη για τη κατασκευή του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλώντας από τη Λεμεσό είπε πως, «υπάρχει σε εξέλιξη μια συζήτηση για την οποία στην παρούσα φάση δεν θέλω και ούτε είναι σωστό να πω οτιδήποτε δημόσια».

«Συζητάμε με ένα και μοναδικό στόχο, να υλοποιηθεί ένα στρατηγικής σημασίας έργο για τη Κυπριακή Δημοκρατία που ήδη έχει καθυστερήσει», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν δοθεί δύο χρονικές παρατάσεις και συζητάμε. Συμπλήρωσε ότι το έργο αποτελείται από 3 μέρη όπως είναι γνωστό και επανέλαβε πως στη παρούσα φάση δεν επιθυμεί να πει τίποτα περισσότερο.

Συμπλήρωσε πως, εάν χρειαστεί θα υπάρξουν πολλές συναντήσεις.

Σημείωσε πως, «προσεγγίζουμε αυτή τη συζήτηση, από τη μια για να υλοποιηθεί ένας στρατηγικής σημασίας έργο της Κυπριακής Δημοκρατίας και από την άλλη να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του κράτους. Γιατί το κράτος, λειτουργεί, διαπραγματεύεται και προσεγγίζει τα θέματα, με ένα και μοναδικό στόχο, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».

Όπως είπε, η συζήτηση του χθες ήταν αποκλειστικά σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, δεν κάνω τεχνικές διαπραγματεύσεις.