Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πρέσβης Κίνας στην Κύπρο

Τέλος του χρόνου ή το αργότερο αρχές του 2025 θα παραδοθεί το τερματικό υποδοχής φυσικού αερίου, στο Βασιλικό, όπως διαβεβαίωσε ο πρέσβης της Κίνας στη Λευκωσία, Λιού Γιαντάο. Το έργο επανήλθε σε οδό ομαλότητας, ήταν η αναφορά του, σε σχέση με την επανέναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο του τερματικού από την κοινοπραξία CPP Metron Consortium Ltd.

Ο πρέσβης της Κίνας μιλούσε σε συνάντηση Τύπου, με αφορμή την ολοκλήρωση των Δύο Συνεδρίων, του ανώτατου πολιτικού και νομοθετικού Σώματος της Κίνας.

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα του τερματικού, χαρακτήρισε θετικές τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χρισυοδουλίδη, κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο την περασμένη εβδομάδα, και αναφέρθηκε σε αμοιβαία οφέλη, τεράστιες προοπτικές και σημαντικά βήματα για την πράσινη ενέργεια στην Κύπρο.

Ο Κινέζος διπλωμάτης ανακοίνωσε παράδοση του πλοίου της πλωτής μονάδας υγροποίησης τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Μάιο, αναφέροντας ότι παραμένει στη Σαγκάη και είναι έτοιμο κατά 99,9%.

Ενόσω οι δύο πλευρές παραμένουν δεσμευμένες στην τήρηση του συμβολαίου τους, το συντομότερο δυνατό, τα οφέλη θα είναι τεράστια, είπε ο Κινέζος πρέσβης. Και πρόσθεσε πως η κρατική εταιρεία αγωγών πετρελαίου της Κίνας (CPP) είναι έτοιμη να συμβάλει προς την κατεύθυνση και άλλων παραπλήσιων έργων. Τέτοια είναι, για παράδειγμα, η εγκατάσταση αγωγών φυσικού αερίου.

πρέσβης Κίνας στην Κύπρο