Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χρίστου ΕΛΑΜ

Συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα του Σαββάτου οι εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών ECR στο Hilton Park στην Λευκωσία, μετά από πρόσκληση του Ε.ΛΑ.Μ.

Οι αποφάσεις, τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ. δεν μπορούν να λαμβάνονται στις Βρυξέλλες ερήμην των υπολοίπων κρατών, με βάση συμφέροντα μόνο μερικών κρατών.

Σας περιμένουμε στην νέα Ευρωβουλή ως Ε.ΛΑ.Μ. θέλουμε να εκλέξετε και να στείλετε δικό σας αντιπρόσωπο στο ECR δήλωσε ο κ. Carlo Fidanza, Ευρωβουλευτής – μέλος της Ηγεσίας του ECR στην Ιταλία.

Ο κ. Antonio Giordano, Βουλευτής – Γενικός Γραμματέας του ECR στην Ιταλία ξαναπήρε τον λόγο για να καλωσορίσει το Ε.ΛΑ.Μ. στο ECR και για να εξάρει τους αγώνες του Κυπριακού λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διατύπωσε μάλιστα την ανησυχία του για το μεγάλος βάρος που πέφτει στις πλάτες της Κύπρου λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στο Μεταναστευτικό. Εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του ECR στην Λευκωσία, δηλώνοντας ότι θα επαναληφθεί, καλωσορίζοντας το Ε.ΛΑ.Μ. στο ECR.

Ο Χρίστος Χρίστου ευχαρίστησε άπαντες και παρέπεμψε στο παράδειγμα της κυβέρνησης της Κυρίας Τζιώρτζια Μελόνι για αντιμετώπιση της Λαθρομετανάστευσης. Επανέλαβε δε σε όλους πως λίγο ποιο μακριά από το συνέδριο, βρίσκεται η κατεχόμενη Κύπρος, η τελευταία ημικατεχόμενη Ευρωπαϊκή χώρα.

Η κυρία Isabella Rauti, Υφυπουργός Άμυνας της Ιταλίας δήλωσε τον θαυμασμό και την συμπαράσταση της προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Κύπρου και των αγώνων του.

Όλοι οι ομιλητές εξήραν την σημαντικότητα, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μείνουν ενωμένα και αλληλέγγυα μεταξύ τους, σεβόμενα, το ένα το άλλο, τις εθνικές αξίες και την εθνική ταυτότητα της κάθε χώρας μέλους. Αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως το Μεταναστευτικό, και γενικά η ευρύτερη περιοχή μας. Έφεραν όμως και ως παράδειγμα το τι έπραξε η Ιταλία και αντιμετώπισε αποτελεσματικά το πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση.

Συνέδριο ΕΛΑΜ

Αναφέρθηκαν στα ενεργειακά, τις προκλήσεις της νέας εποχής, και εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση στην Κύπρο, την τελευταία ημικατεχόμενη χώρα της Ευρωπαϊκής οικογένειας, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους προς τον Κυπριακό λαό.

Στο μεγάλο Ευρωπαϊκό Συνέδριο που φιλοξένησε η Κύπρος, συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 22 χώρες διεθνώς, μεταξύ των οποίων το κόμμα της Κυβέρνησης της Ιταλίας (δηλαδή το κόμμα της κας Μελόνι), το μεγαλύτερο κόμμα της Πολωνίας, το μεγαλύτερο πατριωτικό κόμμα της Τσεχίας, το συγκυβερνών κόμμα της Φιλανδίας, καθώς και υψηλά ιστάμενοι αντιπρόσωποι και αξιωματούχοι από Γαλλία, Ισραήλ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ισλανδία, Πορτογαλία, Κροατία, Ουκρανία, Γερμανία, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.