Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κυπριακό.

Η Λευκωσία επεξεργάζεται ιδέες για το Κυπριακό, προκειμένου η Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό διαμήνυσε φιλοξενούμενος στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

«Υπάρχουν ιδέες, έχει γίνει μια πολύ συγκεκριμένη επεξεργασία, δεν είναι φρόνιμο αυτά να λεχθούν δημόσια, έχει γίνει αυτός ο σχεδιασμός», σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης.

Την ίδια ώρα, η Λευκωσία τηρεί στάση αναμονής ενόψει της καθόδου στο νησί της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν αναφορικά με τα επόμενα βήματα του ΟΗΕ.

Ενόψει της καθόδου της κ. Ολγκίν η Λευκωσία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Όπως είπε ο κ. Λετυμπιώτης, «εμείς έχουμε κάνει μια εντατική προετοιμασία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους συνεργάτες του για την άφιξη της κ. Ολγκίν, έχουμε επεξεργαστεί όλα τα δεδομένα, και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την επόμενη συνάντηση για να δούμε πως μπορούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία προϋποθέσεων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.»

«Εμείς είμαστε ήδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και καλούμε διαρκώς εδώ και ένα χρόνο την άλλη πλευρά να προσέλθει με ειλικρινή διάθεση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», επισήμανε ο κ. Λετυμπιώτης.

Ο κ. Λετυμπιώτης πρόσθεσε ότι «εμείς βρισκόμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι, πλήρως θωρακισμένοι από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, θεωρούμε ότι αν υπάρξει η ίδια εποικοδομητική στάση που εμείς προτάσσουμε και επιδεικνύουμε τότε μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί με ορίζοντα την οριστική επίλυση του Κυπριακού στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

«Το Κυπριακό δεν  μπορεί και ούτε πρέπει και ούτε είναι δυνατό να επιλυθεί μέσα από δημόσιες δηλώσεις», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.