Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Σε μια συγκλονιστική  και συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία  της  συζύγου  του Αλεξέι Ναβάλνι Γιούλιας Ναβαλνάγια  το ΕΚ, τίμησε το Ρώσο ακτιβιστή και σθεναρό  επικριτή του  Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αιμοσταγές τέρας ο Πούτιν»

Η Γιούλια Ναβάλναγια, χαρακτήρισε το Βλαντιμίρ Πούτιν ως ένα αιμοσταγές τέρας, ο οποίος δεν μπορεί να πληγεί από κυρώσεις ή ψηφίσματα, καλώντας την ΕΕ να καινοτομήσει αν θέλει πραγματικά να νικήσει τον Πούτιν.

Κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι ενορχήστρωσαν την δολοφονία του Alexei Navalny  σημειώνοντας,  ότι ο Πούτιν είναι ηγέτης και οργανωτής  μια εγκληματικής οργανωσης  και είναι ικανός για τα πάντα.

Υπέδειξε μάλιστα, πως πρέπει να πολεμήσουν αυτή την εγκληματική συμμορία, και συγκεκριμένα το στενό κύκλο του Πούτιν που ενισχύει  οικονομικά το καθεστώς τους.

Η ομιλία της έγινε σε μια γεμάτη αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, από ευρωβουλευτές δημοσιογράφους και επισκέπτες, η οποία σε πολλά σημεία της ομιλίας της ξεσπούσαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Μήνυμα προς την Κύπρο έστειλε η Μέτσολα

Μήνυμα προς την Κύπρο έστειλε η πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα, σε δήλωση την οποία εξασφαλίσαμε στο περιθώριο των εργασιών της ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβρούργο.

Αρχικά η Ρομπέρτα Μέτσολα, ανάφερε πως η Κύπρος είναι πάντα στην καρδιά της, αποκαλύπτοντας μας πως μέσα στους επόμενους μήνες θα έρθει στην Κύπρο λόγω τον Ευρωεκλογών στο πλαίσιο και των επισκέψεων που θα κάνει σε όλα τα κράτη μέλη για ενθάρρυνση των Ευρωπαίων πολιτών να αξιοποιήσουν την ψήφου.

Προτάσεις για την πρώτη ευρωπαϊκή στρατηγική αμυντική βιομηχανία

Προτάσεις για την πρώτη ευρωπαϊκή στρατηγική αμυντικής βιομηχανίας, θα παρουσιάσει τις προσεχείς εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα όσα  ανάφερε η πρόεδρος της Κομισίον,  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα.

Εκσυγχρονισμός ενόπλων δυνάμεων - κέρδη από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Η πρόεδρος τη Κομισιόν τόνισε την ανάγκη  εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων των κρατών-μελών». Σημείωσε επίσης πως έφτασε η ώρα να ανοίξει συζήτηση σχετικά με τη αξιοποίηση των κερδών από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την από κοινού αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού για την Ουκρανία.

Με παρέμβαση του στο πλαίσιο της συζήτησης  Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, ανέφερε στην πρόεδρος της Κομισιόν η  Ευρωπαϊκή κυριαρχία παραβιάζεται στην Κύπρο αλλά επιλέγετε τη σιωπή.