Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ταχσιν ερτουγρουλογλου

Εάν η διακοπή των οδικών έργων στην Πύλα θα είναι μόνιμη ή προσωρινή, αυτό «εξαρτάται από τη μελλοντική στάση του ΟΗΕ», ανέφερε ο λεγόμενος «υπεξ» του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα "Κίπρις", ο κ. Ερτουγρούλογλου σημείωσε ότι η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) έκανε συμφωνία με την τ/κ πλευρά για την κατασκευή του έργου εκεί, και όπως φάνηκε προέβη σε χωριστή συμφωνία και με την ε/κ πλευρά.

Επανέλαβε ότι ο δρόμος Άρσους – Πύλας αποσκοπεί στο να επιλύσει τα προβλήματα των T/κ κατοίκων του μικτού χωριού στη μετάβασή τους στα κατεχόμενα και πως είναι ένα ανθρωπιστικό έργο "που εμποδίστηκε από στρατιωτικά οχήματα και στρατιώτες του ΟΗΕ».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, συνέχισε, είχαν δώσει τα σχέδια για τον δρόμο και τα έργα επρόκειτο να αρχίσουν ξανά τον περασμένο Οκτώβριο. Ωστόσο, η ε/κ πλευρά άρχισε να κόβει οικόπεδα και να κάνει εργασίες που ενέπιπταν πάνω στην όδευση του δρόμου Άρσους – Πύλας.

Τα συγκεκριμένα τεμάχια, πρόσθεσε, χρησιμοποιούνται από Τουρκοκύπριους για γεωργικούς σκοπούς εδώ και χρόνια. «Αυτό το περιστατικό έδειξε ότι τα Ηνωμένα Έθνη κατέληξαν σε χωριστή συμφωνία με την ε/κ πλευρά, ανεξάρτητα από τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν με τη 'χώρα' μας», είπε.

Μίλησε για «λανθασμένη εντύπωση» που προσπάθησε να δημιουργηθεί από τα ΗΕ πως επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ «βορρά» και «νότου». Αυτή η εσφαλμένη αντίληψη προέκυψε από την κακή διαχείριση της διαδικασίας από την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ και τα γεγονότα κατέστησαν αναγκαία την αναστολή των οδικών έργων, συμπλήρωσε.

«Το αν η αναστολή θα είναι μόνιμη ή προσωρινή εξαρτάται από τη μελλοντική στάση των Ηνωμένων Εθνών», σημείωσε.

Το ψευδοκράτος, ανέφερε, δεν πρόκειται να επιτρέψει τετελεσμένα στην νεκρή ζώνη και «θα υπερασπίσει τα συμφέροντά του μέχρι τέλους».