Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

«Μας "ξεγέλασε" o Κόλιν Στιούαρτ στην προσπάθεια του να επιτύχει μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών».  

Αυτό δήλωσε ο Κοινοτάρχης της Πύλας Σίμος Μυτίδης μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή, ενώ όπως εξήγησε «ενώ οι Τούρκοι και ο κατοχικός στρατός έκανε το δρόμο που ήθελαν, εμείς μείναμε στα μέσα των εργασιών. Αναμένουμε ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες ούτως ώστε να διεκπεραιωθεί η συμφωνία». 

Την ίδια ώρα «άκρα σιωπή» επικρατεί στην περιοχή, γεγονός που προβληματίζει. «Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι αυτή η σιωπή και η καθόλου ενημέρωση από καμία πλευρά όσον αφορά την εξέλιξη και πως προχωρά αυτή η συναντίληψη που επιτεύχθηκε», όπως ανέφερε ο κ. Μυτίδης. 

Ο δρόμος από πλευράς κατεχομένων έχει ολοκληρωθεί πλην 500 μέτρων περίπου, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Μυτίδης, από ε/κ πλευράς οι εργασίες σταμάτησαν μετά από δύο εβδομάδες, στις 23/10.  

Την ίδια ημέρα σταμάτησαν και οι εργασίες από την κατοχική πλευρά, ωστόσο από τις 17 Αυγούστου όταν σημειώθηκαν τα επεισόδια στην νεκρή ζώνη της Πύλας, οι εργασίες για κατασκευή του δρόμου συνεχίστηκαν. 

Κλείνοντας ο κ. Μυτίδης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρχουν εξελίξεις με την κάθοδο της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, με την νέα χρονιά.