Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ είναι μια εξαιρετικά έμπειρη διπλωμάτης, δήλωσε ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αμφιβάλει καθόλου ότι θα συνεχίσει την εντολή της με ενθουσιασμό.

Ο κ. Ντουζαρίκ απαντούσε σε ερώτηση στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΓΤΠ.

«Σε σχόλιο του ανταποκριτή Μιχάλη Ιγνατίου ότι από ό,τι γνωρίζει η κ. Ολγκίν έχει επιστρέψει από την περιοδεία της στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία και όταν ρώτησε τον κ. Ντουζαρίκ αν έχει κάτι να πει για τα αποτελέσματα της αποστολής, αν η ίδια σκοπεύει να πάει πίσω στο νησί ή αν είναι απογοητευμένη και αποφάσισε να μην επιστρέψει, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι η κ. Ολγκίν είναι μια εξαιρετικά έμπειρη διπλωμάτης, τονίζοντας ότι δεν αμφιβάλει καθόλου ότι θα συνεχίσει την εντολή της με ενθουσιασμό», αναφέρεται.

«Συμπλήρωσε ότι δεν είναι εις γνώση του αν είναι στη Νέα Υόρκη ή πότε είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα», προστίθεται.

Επίσης ερωτηθείς από τον κ. Ιγνατίου αν έχει κάτι να πει για τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος σημείωσε ότι ήταν πολύ ωραίο που η συνάντηση συνέβη την ημέρα που διεκπεραιώθηκε η πλήρης πληρωμή των οφειλών της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Εθνών, η κατάσταση στην Κύπρο, καθώς και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.